Vi ste ovde: Vesti / – ORIGINALNA BAJKA IZ PERA Dž.K. ROULING –

– ORIGINALNA BAJKA IZ PERA Dž.K. ROULING –

– ORIGINALNA BAJKA IZ PERA Dž.K. ROULING –

Dž.K. Rouling je bajku Ikabog napisala svojoj deci pre deset godina, kao priču za laku noć, a odlučila je da je objavi sada kako bi se zabavili deca i roditelji zatočeni u kućama usled pandemije koronavirusa.


Na srpskom jeziku će Ikabog biti objavljen na posebnom sajtu izdavačke kuće Čarobna knjiga – www.carobnaknjiga-citajikabog.rs. Počev od prvog septembra, kada će biti objavljena prva dva poglavlja, sve do petka, 16. oktobra, svakog radnog dana moći ćete da pročitate novo poglavlje. Bajka će biti besplatno dostupna za čitanje do 23. oktobra, potom se briše, a štampano izdanje može se očekivati u decembru.


Prava magija ove bajke ogleda se u tome što će štampano izdanje knjige biti oplemenjeno ilustracijama dece iz Srbije, pobednika likovnog konkursa. Sedam nedelja, koliko traje objavljivanje poglavlja, trajaće i konkurs za najbolje trideset četiri ilustracije inspirisane ovom bajkom. Pravo učešća imaju sva deca od 7 do 12 godina, a mi pozivamo roditelje i staratelje da ohrabre svoju decu da, sledeći uputstva, nacrtaju ili naslikaju likove, mesta i događaje iz bajke.


Više informacija o ovom jedinstvenom izdavačkom poduhvatu i likovnom konkursu, kao i o uslovima učešća, možete pronaći od 1. septembra na www.carobnaknjiga.rs i www.carobnaknjiga-citajikabog.rs.

 

Ostale Vesti


  •