AUTORSKA PRAVA

Sadržaj objavljen na internet stranici ''Čarobna knjiga'' podleže autorskim pravima. Nosilac imovinskih autorskih prava za sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, informacije i programerski kod) objavljene na ovoj stranici je ''Čarobna knjiga''.

Sve informacije, podaci, tekstovi, dokumenta, grafikoni, logotipi, slike, fotografije, video snimci, podkastovi, weblogovi, softveri, interaktivne opcije, reklame i drugi sadržaj, usluge i materijali (ili bilo koji njihov deo) dostupni na ovoj stranici (materijali), zastićeni su autorskim pravima, zaštitnim znakovima, pravima zadržavanja podataka i drugim pravima intelektualne svojine i pripadaju, licencirani su ili ih ''Čarobna knjiga'' koristi na način dozvoljen važećim propisima. Ništa što je ovde navedeno neće biti tumačeno kao implicitno dodeljeno, prisvajanjem ili na bilo koji drugi način, bilo kakvom licencom ili pravom da se koriste materijali osim onih koji su jasno dozvoljeni uslovima korišćenja sajta.

Fotografije/ slike/ ilustracije čiji je nosilac imovinskih autorskih prava ''Čarobna knjiga'' mogu biti reprodukovane bez novčane naknade isključivo u nekomercijalne svrhe. Prilikom korišćenja tekstova/ fotografija/ slika/ ilustracija i drugih podataka sa ove internet stranice ''Čarobna knjiga'' mora biti navedena kao njihov vlasnik, pri čemu je obavezno vidljivo navođenje izvora i kompletnog linka (URL) do preuzetog sadržaja, neposredno pre ili neposredno posle preuzetog sadržaja. 

Tekstovi koji predstavljaju tekuće izveštavanje i sadrže informacije o tekućim događajima nemaju karakter autorskog dela, na njih se primenjuju odredbe o suspenziji imovinskih autorskih prava i taj sadržaj je dozvoljeno koristiti na način predviđen zakonom i uz obavezno poštovanje moralnih prava autora. U skladu sa Zakonom o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije zabranjeno je bilo kakvo ručno ili softversko neovlašćeno kopiranje sadržaja ili delova sadržaja objavljenih na veb-stranici, van prethodno navedenog izuzetka. 

Svaki korisnik se, samim pristupom ovoj internet stranici, obavezuje da ne kopira, ne čuva u bilo kom mediju (uključujući i bilo koju drugu internet stranicu), distribuira, prenosi, ponovo emituje ili ponovo objavljivljuje, modifikuje ili javno prikazuje bilo koji deo ove internet stranice bez prethodne pisane dozvole (i prethodne pismene saglasnosti autora - vlasnika određene intelektualne svojine, kako je propisano) u saglasnosti sa Zakonom o autorskim i srodnim pravima i Zakonom o dizajnu i patentima.

Napomena:
Nenavođenje imena autora, nedozvoljena prerada dela – povreda integriteta (što uključuje neovlašćeno preuzimanje i preradu tekstova, fotografija, grafičkih rešenja i sl.), kao i korišćenje sadržaja uz nepoštovanje bilo kog od prethodno pomenutih pravila smatraće se povredom autorskih prava i podleže zakonskoj odgovornosti.

''Čarobna knjiga'' zadržava pravo izmene, ukidanje (privremenog ili trajnog) bilo kog sadržaja ili usluge na internet stranici, bez obaveze prethodne najave.