Vi ste ovde: Vesti / ČAROBNA KNJIGA SLAVI SVOJ SPEKTAKULARNI STOTI STRIP!

ČAROBNA KNJIGA SLAVI SVOJ SPEKTAKULARNI STOTI STRIP!

ČAROBNA KNJIGA SLAVI SVOJ SPEKTAKULARNI STOTI STRIP!

 

 

Dragi čitaoci i ljubitelji devete umetnosti, prijatelji Čarobne knjige i zaluđenici za slike sa oblačićima ispunjenim tekstom, imamo čast da vam najavimo dva velika razloga za slavlje: našim sledećim izdanjem, novim stripom slavnog scenariste Roberta Kirkmana (Okružen mrtvima), pod naslovom Pesma Zaborava, koji vam donosimo u okviru svetske premijere, ujedno slavimo i naše jubilarno, STOTO izdanje u biblioteci OLOVKA, TUŠ I PERO!

 

Druženje sa stripovima je za čarobnjake počelo sad već davne 2012. godine, stripom Osvetnici, koji se pojavio u okviru tada započete edicije Marvel Essential, što, gledano unazad, predstavlja sudbinski potez, budući da je odredilo pravac u kojem ćemo se kretati: pomenuta edicija je doživela još mnogo izdanja, u kojima smo se družili sa svim najslavnijim Marvelovim junacima i upoznavali se s njihovim razvojnim putevima, a kasnije je edicija The Best of Marvel proširila i produbila to prijateljstvo, donoseći tvrdokoričena, kolorna izdanja u kojima vam predstavljamo najslavnije i najznačajnije priče iz Marvelovog univerzuma.

 

Čarobna knjiga je u svet stripa ušla iz iskrene ljubavi prema toj umetničkoj formi i želje da domaćoj publici pruži širok presek dela devete umetnosti, tako da će se, od 2012. do danas, u našem katalogu naći razna dela značajnih autora, kako evropskih, tako i američkih, onih aktuelnih, ali i onih koji se danas s razlogom smatraju klasicima. Tako smo, ubrzo nakon pomenutog superherojskog početka, krenuli i na dugogodišnji put po svetu s Princem Valijantom, dali se u rešavanje misterioznih zločina s Ripom Kirbijem, otisnuli se u svemir s Flašem Gordonom, pošli u lutanje postapokaliptičnom Amerikom uz Džeremaju i Kurdija. I ne samo to – širenju univerzuma Čarobne knjige uveliko je doprineo i ogroman, raskošan svemir DC-ja, prepun zanimljivih priča sa samih granica vremena, prostora i mašte, a kao izvesnu protivtežu tom razuzdanom svetu supermoćnih ljudi i nevolja kosmičkih razmera pokrenuli smo ediciju Riznica Bonelli, u kojoj uživamo u zanimljivim i veoma raznovrsnim pričama poteklim iz pera italijanskih autora.

 

Mnogo je iza nas, ali još je više ispred nas, i ovim, stotim izdanjem, Pesmom Zaborava, za koje nam je izuzetno drago što je ujedno i strip koji će kod nas doživeti svetsku premijeru, kratkim osvrtom na već urađeno, osvrtom koji nas ispunjava srećom i ponosom, zapravo samo želimo da pogledamo u budućnost i da se radujemo izdanjima koja će doći, avanturama koje nas čekaju i dvestotom, tristotom i svim narednim jubilarnim brojevima biblioteke OLOVKA, TUŠ I PERO.

 

Pošto znamo da su nam, dragi čitaoci, interesovanja zajednička, ovaj, stoti broj čestitamo i vama.

 

Uzdravlje!

Darko Tuševljaković

Ostale Vesti


  •