Vi ste ovde: Vesti / BETMENOV DAN

BETMENOV DAN

BETMENOV DAN

Svake godine treće subote u septembru tradicionalno se obeležava Betmenov dan. I tako je već deset godina unazad, a od ove godine Čarobna knjiga se pridružuje ostatku sveta u proslavi zaštitnika Gotama i svega što on predstavlja – nepokolebljiv osećaj za pravdu, borba protiv zločina i zaštita nedužnih širom sveta. 

Ceo svet osvetljen je Betmenovim signalom 16. septembra 2023. godine, i to je idealan dan da se podsetimo šta sve znamo o Betmenu i Brusu Vejnu, njegovim saveznicima i protivnicima, njegovoj misiji i čeličnoj volji kojom se suprotstavlja svakom obliku zla. Ali ovo je i dan kada možemo da se podsetimo i razloga zbog kojih volimo da čitamo priče o Mračnom Vitezu. Jer, osim što nam pruža zabavu i uči pravim vrednostima, suština Betmena kao lika jeste da podstakne i inspiriše svakog od nas da se bori za pravedniji svet. Svet u kome će zločin biti samo u domenu fikcije i gde će svako moći da bude zaštićen u svom domu ili mračnoj ulici.

Ove godine DC komiks obeležava Betmenov dan globalno, a tema je združivanje Betmena sa njegovim poznatim saveznicima i protivnicima. London će Dan Betmena obeležiti u znaku Betmena i Džokera, Madrid uz Mračnog Viteza stavlja Ženu-Mačku, Pariz mu pridružuje Supermena, Šangaj i Singapur Akvamena... Širom sveta će striparnice biti u znaku Betmena i ovogodišnjeg slogana Long live the Bat, pa tako i naše. 

Proslava „Betmenovog danaˮ ove godine je posebna za nas jer Srbija zvanično postaje deo globalne mreže obeležavanja ovog važnog stripskog praznika. Betmen nije samo najvažniji superheroj DC komiksa, već je i jedan od najprepoznatljivijih brendova današnjice, a ovo je jubilarna deseta godina da se obeležava njegov praznik. 

Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi Betmenovog dana na društvenim mrežama tako što ćete slikati svoju kolekciju Betmen stripova, objaviti fotografiju, označiti nas i napisati nam koji vam je omiljen strip o Betmenu i zbog čega, a mi ćemo petoro najsrećnijih nagraditi. Nagrada je, pazite sad: BETMEN/SUPERMEN: SVETSKI ASOVI, najnoviji strip koji uskoro izlazi u našem izdanju! Pobednici će biti proglašeni 22. septembra, a strip šaljemo čim stigne iz štamparije! 

Svi stripovi o Betmenu u izdanju Čarobne knjige danas, 16. septembra, na popustu su 33%; osim stripova –  „Betmen: Mračno ogledaloˮ i "Betmen: Zlo doba" koji su po ceni od 1.000 din.


Pridružite se Betmenu, Alfredu, Robinu, Čarobnoj knjizi i ostalim saveznicima Mračnog Viteza u proslavi 16. septembra 2023. godine, i postanite deo bet-porodice!
 

Ostale Vesti