Vi ste ovde: Vesti / Čarobna knjiga najavljuje svetsku premijeru ilustrovane knjige "Božić u Hogvortsu"!

Čarobna knjiga najavljuje svetsku premijeru ilustrovane knjige "Božić u Hogvortsu"!

Čarobna knjiga najavljuje svetsku premijeru ilustrovane knjige "Božić u Hogvortsu"!

ČAROBNA KNJIGA S USHIĆENJEM NAJAVLJUJE DA ĆE 15. OKTOBRA PREMIJERNO KOD NAS, KAO I U SVETU, IZAĆI ILUSTROVANA KNJIGA „BOŽIĆ U HOGVORTSUˮ, KOJA SADRŽI PRAZNIČNE ILUSTRACIJE NAMENJENE KAKO DECI, TAKO I ČITAVOJ PORODICI.

Za milione čitalaca širom sveta Hogvorts predstavlja magično mesto. A ima li šta magičnije od Božića, pa još u Hogvortsu? Medijska i izdavačka kuća Skolastik, svetski izdavač dečjih i obrazovnih knjiga, najavila je da će objaviti „Božić u Hogvortsuˮ, knjigu prepunu toplih i veselih ilustracija koja će bez ikakve sumnje razgaliti čitaoce svih uzrasta.

Prema predlošku iz prve knjige „Hari Poter i Kamen mudrostiˮ Dž.K. Rouling, i sa blistavim novim ilustracijama Ziji Gao u punom koloru, ova tvrdokoričena knjiga od 48 stranica sa omotnicom biće istovremeno objavljena 15. oktobra na 31 jeziku širom sveta!

Eli Berger, direktorka Skolastik trejda, u najavi je rekla: „Tokom dvadeset i pet godina Hari Poter je naveo čitavu generaciju da zavoli čitanje. Kad je reč o Božiću u Hogvortsu, raduje nas što ćemo objaviti ilustrovanu knjigu za sva vremena, knjigu koju će porodice moći da čitaju naglas i uživaju u njoj uz originalni serijal o Hariju Poteru. Ona slavi prijateljstvo, porodicu i zajedničke radosti praznika, i nadamo se da će nadahnuti novu tradiciju čitanja tokom praznika u mnogim nastupajućim godinama.ˮ

 

O Božiću u Hogvortsu

„Približavao se Božić. Jednog jutra sredinom decembra Hogvorts je osvanuo pod snežnim pokrivačem debelim više od metraˮ, tako počinje 12. poglavlje „Harija Potera i Kamena mudrostiˮ Dž.K. Rouling, kao i topla priča o prvom Harijevom Božiću u Hogvortsu. Od Velike sale, prepune veličanstvenih visokih jela, preko ušuškanih večeri u dnevnom boravku, pa do radosti otvaranja poklona na božićno jutro, to je praznik ispunjen toplinom, prijateljstvom, dobrom trpezom i magičnim iznenađenjima koje Hari nikad neće zaboraviti.

Ziji Gao je rekla: „Kao bezbroj dece širom sveta, i ja sam odrasla uronjena u stranice Harija Potera, verujući da bi se moj magični san jednog dana mogao ostvariti. Iako me sova koja donosi pismo o prijemu u Hogvorts nije pronašla, smatram da sam imala izuzetnu sreću da postanem jedna od ilustratora ovog voljenog serijala knjiga, te da sopstvenom vizijom doprinesem građenju njegovog sveta. U ovoj knjizi protkala sam elemente iz očaravajućeg čarobnjačkog sveta i tradicionalnog božićnog slavlja. Želim da omogućim sveobuhvatno vizuelno iskustvo svakom detetu i odrasloj osobi koja žudi da provede srećan Božić uz Harija i njegove prijatelje u Hogvortsu.ˮ

 

O ilustratorki

Ziji Gao je odrasla u Pekingu, u Kini, i prvi put je čitala knjige o Hariju Poteru sa 13 godina. Godine 2014. došla je u SAD i upisala Univerzitet u Kaliforniji, u San Dijegu, gde je završila biohemiju. Otkrivši da njena istinska strast leži u umetnosti i ilustraciji, preselila se u Njujork i upisala Školu vizuelnih umetnosti, gde je završila ilustraciju. Ziji pripada kući Rejvenklo i trenutno živi u Vankuveru, u Kanadi. Kako biste saznali više o njoj, posetite www.ziyigao.com.

 

O autorki

Dž.K. Rouling je autorka trajno popularnih knjiga o Hariju Poteru. Takođe je autorka kriminalističkog bestseler serijala, kao i dva samostalna romana za decu, „Ikabogaˮ i „Božićne igračkeˮ koje je na srpskom jeziku objavila Čarobna knjiga. Dž.K. Rouling je ovenčana mnogim nagradama i počastima za svoje pisanje, i zalaže se za veliki broj humanitarnih ciljeva kroz svoj dobrotvorni fond „Volant Trustˮ. Uz to je i osnivačica međunarodne dobrotvorne organizacije za reformu brige o deci „Lumosˮ. Dž.K. Rouling živi u Škotskoj sa svojom porodicom. Kako biste saznali više o njoj, posetite www.jkrowlingstories.com.

 

O Hariju Poteru

Serijal knjiga o Hariju Poteru prodat je u više od 600 miliona primeraka širom sveta, na 85 jezika, preslušavan je, u formatu audio-knjige, tokom više od milijardu sati, a i pretočen je u osam filmskih blokbastera. Sedma knjiga serijala, „Hari Poter i Relikvije Smrtiˮ, prodata je za 24 sata u 8,3 miliona primeraka u SAD, što je probilo sve izdavačke rekorde (koje su držali prethodni naslovi iz serijala o Hariju Poteru). Za više informacija o serijalu knjiga o Hariju Poteru posetite http://mediaroom.scholastic.com/harrypotter

Ostale Vesti