Garfild – Svet po Garfildu

Garfild – Svet po Garfildu


Autor: Džim Dejvis

Žanr: DEČJA KNJIŽEVNOST, HUMORISTIČKI STRIP


(5/5; broj glasova: 1)
Cena u knjižarama: 1.699,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 1.250,00 RSD
Vaša cena:
1.250,00 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 21,1 x 30,2 cm
Povez Mek
Broj strana 128
Štampa Kolor

Opis: Garfild – Svet po Garfildu, Džim Dejvis


Teško da, među decom i odraslim ljubiteljima stripa, ima nekoga ko nije čuo za Garfilda, lenjog, egoističnog mačka koji uživa u besposličarenju, komplikovanju života svome gazdi Džonu i maltretiranju kućnog ljubimca, psa Odija.

Garfild je junak stripa, akter crtanih filmova i televizijske serije, a pojavljuje se i kao zaštitni znak na raznoraznim proizvodima. Može se reći da je u medijskom prostoru zabave sveprisutan.

Kada je počeo da crta i piše Garfilda, Džim Dejvis je iza sebe imao devet godina rada na stripovima i nadao se da će mu priča o lenjom, samoživom, ali nadasve inteligentnom mačku konačno doneti pravi uspeh.

Nakon što su ga odbili u nekoliko agencija i strip-sindikata, prihvatio ga je Junajted fičer sindikejt (United Feature Syndicate), tako da je strip debitovao 19. juna 1978. Posle samo tri godine, Garfilda je redovno objavljivalo više od 850 novina, a do 2002. postao je najpopularniji sindikalni strip, sa skoro 2.600 novina i više od četvrt milijarde čitalaca širom sveta!

Garfild je i jedan od najdugovečnijih komičnih stripova – postoji skoro četiri decenije – i to ne bez razloga. Kvalitet stripa je u prvih nekoliko godina postojano rastao i dostigao zreo izraz u osamdesetim, a tu svežinu i taj nivo održao je i u narednim decenijama. U riznici priča i gegova koji su tokom svih tih godina ispripovedani nalazi se neprocenjivo blago. Naša želja je bila da vam predstavimo najbolje od najboljeg. U prvom tomu priča o Garfildu i njegovim prijateljima, Svet po Garfildu – najbolje priče, I deo, predstavićemo vam deo tog bogatstva, ali pre svega ćemo vas upoznati sa svim najvažnijim likovima ovog stripa i njihovim najznačajnijim pojavljivanjima. Saznaćete kako je izgledao prvi kaiš stripa, prva nedeljna tabla, videćete kada je Garfild prvi put stao na zadnje šape, kada je Odi prvi i jedini put progovorio...

Posebnu draž ovom izdanju daju komentari samog autora uz pojedine table i kaiševe. U njima ćete naći njegova razmišljanja o glavnim junacima i objašnjenja kako je stvorio neke od najčuvenijih gegova, a u njima nam, što je najdragocenije od svega, autor otkriva i svoj pogled na život, na tajne stripskog umeća i, posebno, na osobenosti sopstvenog stvaralačkog pristupa.

Svet po Garfildu je zbirka za koju smo uvereni da će zasmejati svakoga ko voli dobar humor, ko ne mrzi mačke i kome je srcu drago, čak i ako mu nije uvek dostižno, besposličarenje, prejedanje i zabušavanje!

Reč urednika - Borislav Pantić i Darko Tuševljaković