Vi ste ovde: Vesti / Gostovanje Žeroma Ferarija u Srbiji

Gostovanje Žeroma Ferarija u Srbiji

Gostovanje Žeroma Ferarija u Srbiji

U organizaciji „Francuskog Instituta“ u Srbiji i „Čarobne knjige“, tokom Molijerovih dana, održaće se dve književne večeri sa Žeromom Ferarijem, dobitnikom nagrade „Gonkur“, najvećeg književnog priznanja u Francuskoj. 

Družićemo se u utorak, 10. maja, od 18.00 sati u prostorijama RTS kluba u zgradi Radio Beograda, Svetogorska 1, u Beogradu. Zajedno sa Žeromom Ferarijem, novinarom Teofilom Pančićem i prevoditeljkom Melitom Logo Milutinović koja je za prevod Žeromovog romana „Beseda o padu Rima“ u izdanju Čarobne knjige dobila nagradu „Miloš. N. Đurić“  pričaćemo o beletristici, filozofiji, inspiraciji i mnogim drugim temama.

Priliku da sa našim sjajnim sagovrnicima provedu inspirativno i zanimljivo veče novosađani će imati u sredu 11. maja, u knjižari Bulevar Books u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina 6, od 18 časova. 

 

Zatvarajući junake u fizički ograničen prostor, Žerom Ferari ostavlja im širok mentalni prostor za preispitivanje izbora koje su načinili, u složenim okolnostima u kojima savest naizgled ne može da pruži jasan odgovor. Bez okolišanja, bez milosti, pisac nam otkriva ljudske porive na potresno jasan i nedvosmislen način; na veoma dubokoj ravni do koje nas vodi, njihovi pojavni oblici se prevazilaze i svakome se omogućava da ih razume i da načela drugih poistoveti sa onima u vlastitom biću.

 

Dobro došli!
 

Ostale Vesti