Vi ste ovde: Vesti / JUBILARNI 20. MEĐUNARODNI SALON STRIPA

JUBILARNI 20. MEĐUNARODNI SALON STRIPA

JUBILARNI 20. MEĐUNARODNI SALON STRIPA

JUBILARNI 20. MEĐUNARODNI SALON STRIPA  održaće se u Srećnoj galeriji SKC-a od četvrtka, 28. septembra, do nedelje, 1. oktobra 2023. godine!

Pozivamo vas da u četvrtak, 28. septembra, dođete u 19.00 časova na svečano otvaranje i dodelu priznanja jubilarnog 20. Salona stripa u SKC-u u Beogradu. 

Mi kao ponosni nosilac priznanja za NAJBOLJEG IZDAVAČA INOSTRANIH STRIP-IZDANJA U SRBIJI 2022–2023, pripremili smo za vas sjajne novitete, kao i naše najveće hitove, koje možete pronaći u klubu SKC-a na tradicionalnoj Salonovoj berzi. 

A kad smo kod noviteta, za ovaj praznik stripa odlučili smo se za izvrsna izdanja koja nam dolaze „preko bare” i to pretežno iz DC-ja i Marvela, mada ima i poslastica iz američkog nezavisnog stripa. Iz DC-ja stižu dva sjajna ostvarenja Marka Vejda: „Betmen/Supermen: Svetski asovi” i „Betmen protiv Robina”, ali tu je i prava poslastica koja je plod DC/Boneli saradnje – Nejtan Never se udružuje s Ligom pravde i odvodi nas u „Dupli univerzum”! 

Iz Marvela vam donosimo jednu od najinspirativnijih priča ovog multiverzuma, a Doni Kejts hrabro vodi TORA u neslućene zaplete i izvanredno nadograđuje već bogatu mitologiju jednog od omiljenih Marvelovih superheroja. „Tor 1 – Kralj žderačˮ i „Tor 2 – Bog čekićaˮ nude vam preko 600 strana avanture kakvu smo svi dugo čekali. 

Tu je, naravno, i novi broj „Čeličnog alhemičara” – ovog meseca stiže 12. tankobon! Začas prolete čitava godina! 

Za kraj želimo da predstavimo i dva završna toma najsjajnijeg dragulja američkog nezavisnog stripa – naravno, govorimo o Bounu i njegovim rođacima i prijateljima uz koje uživamo u avanturi i smehu kao malo kada ranije. Džef Smit ostavio je za sam kraj najzabavniju i najuzbudljiviju avanturu u životima ove male družine. Od marta do septembra zaokružili smo za vas u pet tomova ovu možda i najbolje ispripovedanu priču u svetu stripa! 

Svi noviteti su na VELIKOM SALONSKOM LETEĆEM STARTU i u svim klubovima čitalaca Čarobne knjige u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u Striparnici „Alan Fordˮ, kao i na našem sajtu.

Dođite da se družimo, volimo stripove i neprekidno pričamo o njima. 

Vidimo se!
 

Ostale Vesti