Junaci / Liga Pravde

Liga Pravde


Kad se Zemlja suoči s kataklizmičnim i multiverzalnim pretnjama koje nijedan pojedinačni superheroj ne može sam da reši, saziva se Liga pravde, tim najmoćnijih heroja na planeti (pa i šire).
    Nastala pod uticajem negdašnjeg Društva pravde, Liga je tokom decenija imala brojne inkarnacije: Bva-ha-ha, humoristička liga s kraja osamdesetih, nastala nakon Smaka bezbroj svetova, koja je superherojsku družinu tretirala kao sitkom, LPA (JLA), skup sedam najvećih ikona DC univerzuma kojim je scenarista Grant Morison sredinom devedesetih godina prošlog veka redefinisao superherojske timove, kao i Liga pravde New52, proistekla iz krosovera Tačka bez povratka (Flashpoint).
    Osnovicu Lige čini sedmoro najmoćnijih junaka na Zemlji: Supermen, Čudesna Žena, Betmen, Zeleni Fenjer, Fleš, Akvamen i Marsovski Lovac na Ljude, a tim uglavnom predvodi neko iz „svetog trojstva“ DC univerzuma: Supermen, Betmen ili Čudesna Žena. Osim njih, tu su i desetine pridruženih članova, među kojima su Plastični Čovek, Superdevojka, Plava Buba, Zlatni Letač, Gos’n Genijalni, Rastegljivi Čovek, Sokolar i Sokolarka, Zeleni Strelac, Atom, Kiborg, Crna Kanarinka, Gos’n Čudesni i Velika Barda, kao i mnogi drugi.