Serijali / Asteriks

Asteriks


ASTERIKS, POSLE 20 GODINA, PONOVO PRED DOMAĆOM PUBLIKOM!

Čarobna knjiga ima zadovoljstvo i čast da posle dvadeset godina, srpskim čitaocima predstavi strip serijal koji je obeležio evropsku stripsku scenu i više nego bilo koji drugi naslov doprineo popularizaciji devete umetnosti. O neverovatnoj popularnosti „Asteriksa” govori i činjenica da je preveden na više od 111 jezika, s prodajom od preko 380.000.000 primeraka širom sveta. Urnebesne avanture Asteriksa i Obeliksa objavljujemo u tvrdokoričenim izdanjima, velikom formatu i, naravno, punom koloru, i obuhvatiće svih 37 dosad izdatih priča.

U svakom tomu publika će moći da uživa u tri epizode, a do kraja 2020. Čarobna knjiga će objaviti 12 tomova i sve pojedinačne epizode koje u međuvremenu budu izašle kao posebne albume u mekom povezu.

Kada je reč o prevodu, tu zaista nije bilo dileme: legendarni prevod Đorđa Dimitrijevića, uz koji su odrastale generacije ljubitelja stripa, naći će se u svim epizodama koje su dosad objavljene. Đorđe se potrudio da ponovo pregleda i dotera stare prevode, koji su sada bolji nego ikad, i tako će biti sve do 27. epizode. Što se tiče novih epizoda, koje dosad nisu prevođene na srpski, tu će, oslanjajući se na osnove koje je utemeljio Đorđe, svoj raskošni talenat i smisao za humor pokazati naša proslavljena prevoditeljka Melita Logo Milutinović, dobitnica nagrada „Miloš N. Đurić” i „Branko Jelić” za najbolje prevode s francuskog i, naravno, pasionirana ljubiteljka „Asteriksa”. Uvereni smo da će čitaoci neizmerno uživati u Melitinim doskočicama i prevodilačkim bravurama, koje će čitaocima „Asteriksa” i francusku kulturu spustiti na dlan.

Izdanja - Asteriks


   TOP 20

Asteriks 1

Rene Gosini

Asteriks 10

Rene Gosini

Asteriks 11

Rene Gosini

Asteriks 12

Rene Gosini
   TOP 20

Asteriks 13

Rene Gosini
   TOP 20

Asteriks 2

Rene Gosini
   TOP 20

Asteriks 3

Rene Gosini
   TOP 20

Asteriks 4

Rene Gosini

Asteriks 5

Rene Gosini

Asteriks 6

Rene Gosini
   TOP 20

Asteriks 7

Rene Gosini
   TOP 20

Asteriks 8

Rene Gosini

Asteriks 9

Rene Gosini
   TOP 20

Beli iris

Rene Gosini

Garoviks 1

Grupa autora