Spiru i Fantazio 3

Autor: Andre Franken

Žanr: STRIP

(0/5; broj glasova: 0)
Cena u knjižarama: 2.499,00 RSD
Vaša cena: 1.850,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 1.850,00 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 20,8 x 29,7 cm
Povez Tvrd
Broj strana 192
Štampa Kolor
Serijal STARI KONTINENT

Opis: Spiru i Fantazio 3, Andre Franken


Spiru, istraživački novinar sa izraženim osećajem za pravdu, i Fantazio, njegov najbolji prijatelj pomalo preke naravi, ne provedu dan a da ne upadnu u neku nevolju ili avanturu. I tako već duže od osamdeset godina, što ovaj strip čini jednim od najdugovečnijih i najznačajnijih na evropskoj sceni. 

Uz ta dva inteligentna, pravična i nemirna lika obavezno dolazi i ljubimac, džangrizava veverica po imenu Spip, kao i neobična majmunolika životinja Marsupilami, dospela na stranice Spirua i Fantazija pravo iz najdubljih džepova mašte ključnog autora ovog stripa – Andrea Frankena. 

Iako je strip nastao davne 1938. i godinama izlazio u novinskom formatu, tek kada je početkom pedesetih ovaj legendarni francuski autor preuzeo rad na njemu, serijal je dobio sve one atribute po kojima je poznat i danas, autentičan humor, minuciozno izgrađen stil, besprekornu dinamiku. Razvivši pojedinačne gegove i kratke priče u duže avanture sa složenim zapletima, Franken razvija ovaj stripski mit, trudeći se da razbije klišee u pogledu likova i radnje, što Spirua i Fantazija čini jednim od najvećih dela frankobelgijskog stripa. 

Čarobna knjiga pred čitaoce donosi kompletan Frankenov rad na ovom serijalu, u šest tomova.

Od istog autora


Marsupilami 1

Andre Franken

Marsupilami 2

Andre Franken
   TOP 20

Marsupilami 3

Andre Franken
   TOP 20

Marsupilami 4

Andre Franken
   TOP 20

Spiru i Fantazio 2

Andre Franken
  •