Šta se odavde može videti


Autor: Marijana Leki


(0/5; broj glasova: 0)
Cena u knjižarama: 899,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 647,28 RSD
Vaša cena:
719,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 284
Štampa Crno bela

Opis: Šta se odavde može videti, Marijana Leki


Prelepog prolećnog jutra selo se suočilo sa predskazanjem – Selma je sanjala okapija. Neko će uskoro umreti.

Luiza, Selmina desetogodišnja unuka, posmatra kako pouzdani stanovnici njenog malog sveta počinju da se ponašaju nepredvidljivo. Suočeni sa uverenjem da će umreti, svaki od njenih suseda iznova se hvata ukoštac sa tajnama koje su sakrili i snovima koje su odgodili.

Luizina majka se nosi sa odlukom da li da okonča brak. Stari porodični prijatelj koga svi zovu Optičar pokušava da smogne hrabrosti ne bi li Selmi rekao da je voli. Samo tužna Marli ostaje nepromenjena, jadikujući zatvorena u kući i spremajući neukusna jela. Ali kada predskazana smrt konačno stigne, njen oblik će sve zateći nespremne. Gubitak će zauvek promeniti Luizu i oblikovati njenu budućnost suočavajući je sa velikim životnim pitanjima.

Šarmantna priča o životu i smrti, setnim tajnama malih mesta i avanturom velikog sveta, Šta se odavde može videti dirljivo je promišljanje o tome kako gubitak i ljubav oblikuju ne samo pojedinačne živote već i živote celih zajednica. Knjiga koja će vas naterati da nađete svoje mesto pod suncem, čak i ako je to mesto tačno tamo odakle ste krenuli.

„Nemoguće je pobeći čaroliji Marijane Leki. Svet koji je Lekijeva istkala pokazuje nam da svaki, čak i običan dan sadrži mogućnost da se dogodi nešto veličanstveno.” – Kirkus Review

„Optimizam i vrcavost Lekijeve su zarazni.“– The New York Times, Book Review