Vi ste ovde: Vesti / SVETSKA PREMIJERA NOVOG ROMANA IJANA MAKJUANA

SVETSKA PREMIJERA NOVOG ROMANA IJANA MAKJUANA

SVETSKA PREMIJERA NOVOG ROMANA IJANA MAKJUANA

 

„Mašine kao ja“ – samo u Velikoj Britaniji i Srbiji u prodaji od četvrtka, 18. aprila!

 

Ne propustite priliku da među prvima u svetu pročitate ovo izvanredno delo!

 

Pozivamo vas da u četvrtak posetite knjižare „Delfi“ i „Vulkan“, kao i klubove čitalaca „Čarobne knjige“ u Beogradu („Eurocentar“, Dečanska 5) i Novom Sadu („Bulevar Books“, Bulevar Mihajla Pupina 6), ili naš sajt, i među prvima nabavite svoj primerak najnovijeg romana Ijana Makjuana.

 

„Čarobnoj knjizi“ ukazano je poverenje da objavi ovaj roman čak pet dana pre nego što se pojavi u Sjedinjenim Američkim Državama i mesec dana pre premijere u Nemačkoj i ostalim zemljama, što će sigurno obradovati domaće poštovaoce Makjuanovih dela. 
Radnja Makjuanovog novog romana smeštena je u alternativnu 1982. godinu, neposredno posle Folklandskog rata, i govori o ljubavnom trouglu dvoje ljudi i jednog humanoida. U stvari, autor se bavi dubokom moralnom dilemom i postavlja fundamentalna pitanja: šta zapravo čoveka čini ljudskim bićem? Njegova dela ili unutrašnji život? Može li mašina razumeti tajne ljudskog srca?

 

Roman „Mašine kao ja“ napeta je priča kojom autor upozorava na opasnost od gubitka kontrole nad tehnologijom koju stvara čovek.

Ostale Vesti


  •