Vi ste ovde: Vesti / ZAGONETAČ: GODINA PRVA

ZAGONETAČ: GODINA PRVA

ZAGONETAČ: GODINA PRVA

Sa ponosom vam predstavljamo jedan od najiščekivanijih naslova ove godine, crtački debi našeg Zrenjaninca Stevana Subića u Americi, ali i prvi strip koji piše čuveni glumac Pol Dejno, koji je glumio naslovnog zlikovca ovog stripa!

Glumac i scenarista Pol Dejno, koji je u filmu „Betmenˮ Meta Rivsa iz 2022. godine igrao ulogu Zagonetača, želeo je da liku kojeg je tumačio podari dubinu i objasni njegove motive svetu, a pošto je učestvovao u pisanju scenarija za film u delovima koji se tiču njegove uloge, uzeo je pero u ruke i napisao strip kojim bi sve to pojasnio. Za crtača je izabran Stevan Subić među više desetina drugih autora koji su bili zainteresovani za projekat, a ostalo je istorija! Nastao je strip posve nesvakidašnji za američki mejnstrim. Subić je scenariju dodao košmarnu dimenziju energičnim i inovativnim crtežom, tako da i ne čudi što „Zagonetač: Godina prvaˮ spada među najimpresivnije stripove 2023. godine i favorite kritike i publike. Strip je bio instant hit kad se pojavio prošle godine (prva sveska izašla je u oktobru 2022) i tiraž je brzo rasprodat. I svaka sledeća sveska uspela je da iznenadi publiku, pa sve do čuvene pete sveske koja je u potpunosti rađena kao skup Zagonetačevih dnevnika. 

„Edvard iz naše priče je Edvard koji živi u savremenom svetu na jedan korak od našeg. Nije smešten u identičan prostor ili realnost sa svim podudarnim okolnostima nalik uslovima i tokovima civilizacije kojima mi svedočimo, ali se obraća savremenoj publici, elementima savremenog društva, kao i pojedincu, komunicirajući sa njim o svakodnevici u kojoj i sam živi, jezikom koji mu je poznatˮ, kaže Stevan Subić u specijalnom intervjuu koji možete pročitati u ovom izdanju.

Čarobna knjiga vam predstavlja jedno od prvih evropskih izdanja „Zagonetača: Godina prvaˮ, u velikom formatu dobro poznate biblioteke DC GOLD SPECIJAL, obogaćeno dodatnim sadržajem kao što su intervju sa Stevanom Subićem i ekskluzivne skice koje se ne nalaze (niti će se nalaziti) u ostalim izdanjima u svetu! 


PRVIH 200 KUPACA na poklon DOBIJA ilustraciju Betmena s potpisom Stevana Subića!

Svaki primerak je numerisan i svojeručno potpisan!

U proporcionalnom odnosu ovi primerci mogu se pronaći na svim prodajnim mestima na kojima se održava Stripomanija, dakle bilo da poručujete preko sajta ili kupujete uživo, ako požurite, možete dobiti jedinstven poklon!
Važna napomena za kupce u našoj radnji u Nišu. Kako bismo ublažili to što ćete nažalost morati da čekate do ponedeljka da biste kupili ovaj izvanredni strip, u našu radnju šaljemo određen broj potpisanih primeraka. Važno je da znate da, iako će prodaja biti moguća i na promociji, potpisani primerci biće dostupni samo u radnji.  

Pored ovoga, u dogovoru sa Stevanom i uz podršku naših prijatelja kako u Niškom kulturnom centru i Knjižari Bulevar Books, tako i među organizatorima jednog od najuspešnijih stripskih festivala „Tandara Mandaraˮ, organizujemo tri promocije na kojima možete saznati sve o Zagonetaču kao i kreativnom putu koji je Stevan prešao do ovog fantastičnog cilja.

25. 12. 2023. – NIŠ:

U Niškom kulturnom centru u Maloj sali, s početkom u 18.00 časova, održaće se prva u nizu promocija „Zagonetačaˮ.

Obratiće vam se Stevan Subić i Nikola Dragomirović, a na samoj promociji možete kupiti svoj primerak stripa po ceni sa Letećeg starta. Iako na samoj promociji neće biti dostupni primerci s već potpisanom ilustracijom, Stevanov potpis možete dobiti na licu mesta. 

27. 12. 2023. – NOVI SAD:

U Knjižari Bulevar Books druženje počinje u 18.00 časova, a obratiće vam se  Stevan Subić, Nikola Dragomirović i Borislav Pantić.
Očekujemo sjajnu atmosferu na kakvu smo i navikli u ovoj izvanrednoj knjižari koja svira, a naši prijatelji i domaćini pobrinuće se da svi predano uživamo u ovom sjajnom stripu, kao i da bude dovoljno primeraka na lageru. 

28. 12. 2023. – BEOGRAD:

Iako Novosađani, najslađe smo ostavili za kraj, pa vas tako u Domu omladine Beograda u Tribinskoj sali (ulaz iz Makedonske) s početkom u 18.00 časova očekuje prava stripomanijska groznica!
Naši prijatelji iz Festivala „Tandara Mandaraˮ potrudiće se da svim čulima uronite u maglovit svet zagonetki, a neke od vas, koji ih uspešno reše, očekuju i pokloni! 

Za vas će govoriti Stevan Subić, Nikola Dragomirović i Borislav Pantić. Autor će potpisivati primerke nakon promocije. Iako ovo nije prodajno mesto, imaćete mogućnost da kupite strip i na samoj promociji. 

Vidimo se!

Ostale Vesti