Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Bendis, Brajan Majkl

BRAJAN MAJKL BENDIS

Brajan Majkl Bendis (1967) američki je stripski scenarista i crtač. Dobitnik je pet Ajznerovih nagrada za sopstvene naslove, kao i za razne Marvelove stripove. Karijeru je počeo kao ilustrator i karikaturista, uglavnom se baveći kriminalističkim i noar stripovima, a kasnije je ušao u svet superheroja. Uz Bila Džemasa i Marka Milara, bio je jedan od prvih tvoraca univerzuma Ultimate Marvel, objavivši 2000. godine strip Ultimate Spider-Man, svoju verziju prve epizode Spajdermena iz 1962. (Čudesni Spajdermen 1, Marvel Essential). Usledili su i mnogi drugi naslovi iz tog univerzuma, a među njima su Ultimate Marvel Team-Up, Ultimate Fantastic Four, Ultimate X-Men, Ultimate Origins, Ultimate Six i drugi. Od 2001. do 2006. pisao je i Derdevila. Osvežio je franšizu Osvetnika pokretanjem Novih osvetnika 2004. godine, a napisao je i značajne Marvelove „događaje“ kakvi su Tajni rat, Kuća M, Tajna invazija, Opsada, Doba Ultrona.

Iako Bendis navodi Marka Milara i Alana Mura kao svoje preteče, na njegovo pisanje više su uticali scenaristi i dramski pisci Dejvid Mamet, Ričard Prajs i Aron Sorkin. Pored stripova, radio je za televiziju, video-igre i filmove, a predaje i kreativno pisanje na Univerzitetu u Oregonu.

 

OLIVJE KOAPEL

Olivje Koapel je francuski stripski crtač. Godine 2005. potpisao je ekskluzivni ugovor za Marvel kao jedna od novih uzdanica Marvelovog crtačkog tima, uz Dejvida Finča, Stiva Maknivena i druge. Jedan od prvih angažmana bio mu je rad na naslovu Kuća M. Potom je počeo da radi na redovnom serijalu Tora, koji je pokrenut 2007. pod perom scenariste Majkla Stražinskog. Ta saradnja se okončala 2009. godine, a Koapel je zatim s Brajanom Majklom Bendisom sarađivao na Marvelovom „događaju“ Opsada. Godine 2011. nastavlja da crta Tora.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak