Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Kokram, Dejv

 

Ostao je upamćen kao jedan od tvoraca novih X-mena, jer je u ekipu uneo likove Noćne Senke, Storm i Kolosa. Ali važno je reći da je bio plodan i maštovit dizajner kostima, tako da je redefinisao izgled mnogih junaka i njihovih protivnika. Rođen 1943. godine, kao omladinac se zaljubio u stripove o superherojima i zasipao je časopise pismima, od kojih su neka objavljena u odgovarajućim rubrikama, ali njegova je ambicija bila da od ljubitelja postane autor. Isprva je crtao za razne fanzine, da bi mu se posle služenja u ratu u Vijetnamu ukazala prilika da asistira jednom od crtača DC komiksa. Sledeći korak bio je stalan posao u DC-ju (The Legion of Super-Heroes).

Sredinom sedamdesetih, ipak napušta DC i prelazi u Marvel. Tu je, s Lenom Vajnom i pod uredničkom palicom Roja Tomasa, stvorio nove X-mene. Strip je počeo da izlazi 1975, a Kokram je nastavio da ga crta do 1977, kada ga je nasledio Džon Bern. Ubrzo je napustio stalnu poziciju u Marvelu i nastavio da radi za tu kuću honorarno (dugo je bio glavni crtač naslovnica), ali je istovremeno radio i za DC.

Tokom dvehiljaditih, zbog zdravlja koje se pogoršavalo, sve je manje radio na stripovima, a kolege iz branše su mu se odužile skupljanjem sredstava za njegovo lečenje. Ipak, umro je 2006. godine, usled komplikacija uzrokovanih dijabetesom.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak