Autori / Dejvid Alen

Dejvid Alen


Dejvid Alen, pisac, međunarodni predavač i poslovni konsultant, rođen je 28. decembra 1945. godine.

Najpoznatiji je kao tvorac metode „ključ za uspeh” (getting things done).

Njegovu knjigu Ključ za uspeh magazin Tajm proglasio je najboljom knjigom decenije u ovoj oblasti.

Odrastao je u američkoj državi Luizijani, gde je kao srednjoškolac pobedio na državnom takmičenju u govorništvu. Diplomirao je američku istoriju na Univerzitetu Berkli. Njegovo poslovno iskustvo je zaista šaroliko – radio je kao mađioničar, konobar, trener karatea, pejzažni dizajner, distributer vitamina, turistički radnik, menadžer na benzinskoj pumpi, prodavac mopeda, kuvar u restoranu, trener poslovnih veština, menadžer turističke agencije. Tvrdi da je imao trideset pet profesija do trideset pete godine, a to iskustvo svakako mu je pomoglo da bude jedan od najboljih i najuspešnijih poslovnih konsultanata u SAD.

Magazin Forbs proglasio ga je jednim od petorice najuspešnijih trenera poslovnih veština u Americi, dok ga je magazin Lideršip svrstao na listu 100 najuspešnijih mislilaca današnjice.

Osnivač je kompanije Dejvid Alen, koja se bavi efikasnošću rada, menadžmentom i poslovnim savetovanjem. Jedan je od osnivača kompanije Actioneer. Inc., koja se specijalizovala za osmišljavanje proizvoda za palm pilot.

Dejvid Alen je napisao tri knjige iz oblasti poslovnog menadžmenta: Ključ za uspeh (Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity, poznata kao GTD metoda), Ready for Anything i Making It All Work: Winning at the Game of Work and Business of Life.

Ključ za uspeh je dugogodišnji bestseler. Prodat je u dva miliona primeraka, a do sada je preveden na više od trideset jezika.

GTD metoda Dejvida Alena postala je popularna u mnogim zemljama, među ljudima raznolikih profesija, a njoj su posvećeni mnogobrojni internet sajtovi i blogovi.

Dejvid Alen ima više od milion pratilaca na Tviteru.

Izdanja - Dejvid Alen  Nazad na "Autori"