Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Delabi, Filip

Rođen je u Turneu, u Belgiji, 1961. godine, a strast prema stripu otkrio je u osmoj godini, kada je od oca dobio prvi strip-album. 

Sa četrnaest godina je primljen na Akademiju umetnosti u rodnom gradu. Fasciniran flamanskim slikarima, najviše će učiti slikanje u ulju, mada nikad ne zapostavlja prvu ljubav – crtanje. 

Zabrinuti zbog nebrojenih crteža nagih tela, roditelji ga usmeravaju ka tipografiji i štamparstvu. No ništa više nije moglo da ugasi Filipovu ljubav prema crtanju i stripu. Sa osamnaest godina osvaja glavnu nagradu za mlade umetnike, što će mu otvoriti vrata za saradnju s belgijskim strip-nedeljnikom Tintin, koji od 1979. postaje Hello Bédé. Tu objavljuje prve radove u saradnji sa scenaristom Ivom Divalom – Artura u kraljevstvu nemogućegRičarda Lavlje Srce, dve sage koje će mu doneti Nagradu „Klio” na Istorijskom sajmu u Parizu 1993. godine. Iste godine će, u saradnji sa scenaristom Žan-Likom Vernalom, ilustrovati Brana, priču o mladom Galu. 

Sledeće godine udružuje snage s romanopiscem Likom Delisom i oni započinju serijal Severna zvezda, srednjovekovnu fantaziju koja nikad neće biti završena.

Konačno, 1997. godine slučaj je hteo da se prilikom jedne izložbe u knjižari upozna sa Žanom Difoom, koji ga ohrabruje da svojim realističnim crtežom oživi stari Rim. Njihova saradnja će iznedriti za obojicu najprepoznatljivi rad – nagrađivani serijal Murena. Taj serijal pripoveda o mračnoj istoriji na prelazu iz dekadencije starog Rima u ono što će s vremenom postati hrišćanski svet kakav danas poznajemo.

Vanserijski uspeh nagrađenog serijala omogućava mu da krene novim stazama, što ga dovodi do Tugovanke za izgubljenim pustarama, gde nastavlja crtački rad koji je započeo Gžegož Rosinski, prema scenariju Žana Difoa.

Preminuo je 28. januara 2014. 

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak