Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Difo, Žan

Žan Difo je belgijski stripski scenarista, rođen 7. juna 1949. Umetničko obrazovanje stekao je na Akademiji umetnosti i medija u Briselu, gde se učio filmskom jeziku.

Kako ga je oduvek privlačilo da spaja slike s rečima, strip je bio prirodan izbor. Njegovi prvi radovi objavljeni su u magazinu Tintin, a kasnije su objedinjeni u posebnim albumima. Polako, kroz rad, otkriva da ga najviše zanima tematika za odrasle ili starije adolescente. To će ga dovesti do stvaranja prvog serijala, Jessica Blandy, a potom i do Les Enfants de la Salamandre.

 

Često inspirisan književnošću i filmom, Žan Difo će se ubrzo pokazati kao neiscrpni rudnik smelih tema za brojne autore s kojima će sarađivati. Tako s vremenom postaje scenarista za Grifoa (Beatifica Blues, Samba-Bugatti, Sade i bestseler saga Giacomo C. od 1987. godine), Eduara Edana (La Toile et la dague), Erika (Les Maîtres de la brume), Edija Papa (Les Jardins de la peur), Erika Žorija (Chelsy), Žan-Fransoa Šarla (Fox), Marka Malea (La Mort du léopard), Vivijen Nikez (Sang de lune), Gžegoža Rosinskog (Tugovanka za izgubljenim pustarama), Martena Žamara (Les Voleurs d’empire), Iga Labijana (Dixie Road), Filipa Delabija (Murena), Enrika Marinija (Rapaces)... Difo je stalno u potrazi za novim talentima koji će oživeti njegove lične svetove, za koje crpe inspiraciju iz fantastike, trilera, istorijske drame i savremene pustolovine.

 

Za svoj doprinos devetoj umetnosti dobio je titulu viteza umetnosti i književnosti 2009. godine.

 

 

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak