Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Klarkson, Džeremi

Džeremi Klarkson (1960), engleski novinar, pisac i voditelj, najpoznatiji je po jednom od najgledanijih Bi-Bi-Si-jevih šou-programa Top Gear. Piše nedeljne kolumne za britanske listoveSandej tajms i San. Poznat je po oštrom jeziku, kojim se ne libi da napadne i izvrgne ruglu političare, javne ličnosti, organizacije, ali i svetske trendove. 
Klarkson je rođen u Donkasteru u južnom Jorkširu. Majka mu je bila učiteljica, a otac trgovački putnik, a imali su i porodični biznis – pravljenje presvlaka za čajnike! Trudili su se da sina upišu u dobru, privatnu srednju školu, ni sami ne znajući kako će platiti školovanje. Igrom slučaja, majka je Džeremiju i njegovom bratu sašila dve krpene lutke u obliku medveda Pedingtona (vrlo popularni meda iz knjiga, a sada i crtanih filmova), pa su od toga napravili i drugi porodični biznis. S tim novcem su Džeremiju plaćali školovanje, ali ne zadugo, jer je on brzo izbačen iz škole zbog pušenja, pića i nepriličnog i nesnosnog ponašanja. 
Još kao dete, glumio je u jednoj Bi-Bi-Sijevoj radio-drami. Nakon karijere lokalnog novinara u severnoj Engleskoj, Klarkson je 1988. godine postao javno prepoznatljiv nakon što je počeo da vodi emisiju Top Gear. Tokom 1990-ih postao je britanska medijska zvezda vodeći sopstvene šou-programe i učestvujući kao gost u tuđim. Osim što je radio na emisijama o automobilima i pisao o njima, Klarkson je osmišljavao i emisije o istoriji, kao i one koje su se ticale inženjerstva. Imao je i sopstveni šou-program, Klarkson, od 1998. do 2000. U njegovoj karijeri, ipak, posebno mesto ima serija Top Gear

Kada je politika u pitanju, Klarkson je pobornik ličnih sloboda i veliki protivnik bilo kakvih vladinih mera. Veran je stavu da jedino što vlada treba da radi jeste da pravi klupe u parkovima, a što se svega ostalog tiče, treba da ostavi ljude na miru. Na meti njegove duhovite ali oštre kritike bili su mnogi političari, kao što su Toni Bler, Gordon Braun, Barak Obama... Sklon je da SAD naziva Sjedinjenim Državama Totalne Paranoje, jer, po njegovom mišljenju, u toj zemlji morate da imate dozvolu za sve sem za kupovinu oružja. 

Godine 2008. sprovedena je internet peticija na vebsajtu Dauning strita broj 10 da se Džeremi Klarkson izabere za premijera. Peticiju je potpisalo 49.446 ljudi, dok je protiv njega bilo tek njih 87. Klarkson je kasnije izjavio da bi bio baš loš premijer jer je on u kontradikciji sa samim sobom, na šta ukazuju i njegove kolumne. U zvaničnom izveštaju iz kabineta premijera, kao odgovor na peticiju, Dauning strit 10 se složio sa Klarksonovim komentarom!

Klarkson je napisao nekoliko knjiga o automobilima, kao i više duhovitih knjiga sastavljenih od njegovih kolumni pisanih za Sandej tajms

Kao što se i moglo očekivati, Klarkson poseduje zanimljiv vozni park. Vlasnik je, ili je posedovao, više od 30 automobila, među kojima su i dva jaguara XJRs i ferari F40. Poznat je po tome što u emisijama bukvalno uništava kola koja najviše mrzi, a jednom prilikom je i jugo pregazio pravim tenkom! 

Dvaput se ženio, a iz drugog braka ima troje dece. Druga supruga, Frensis, često mu za rođendane kupuje automobile, naravno, uvek jedan od onih koji mu se u svakom smislu dopada!

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak