Autori / Džim Loer

Džim Loer


Džimi Loer je doktor pedagoških nauka, predsednik pravnog odbora i direktor LGE performans sistema, svetski poznat po svom doprinosu u oblasti psihologije uspeha. Radio je sa stotinama vrhunskih sportista, kao i sa policajcima, specijalcima, zaposlenima u urgentnim službama i elitnim timom FBI-ja za spasavanje talaca. S Tonijem Švarcom 1993. godine osnovao je LGE i počeo da primenjuje principe koje je tokom rada sa sportistima razvio na poslovne rukovodioce. Autor je dvanaest knjiga, uključujući bestselere Stress for Success i Toughness Training for Sports, kao i mnogobrojnih naučnih radova. Deset godina bio je mesečni kolumnista u časopisima World Tennis i Tennis Magazine.

Toni Švarc je predsednik LGE performans sistema. S Džimom Loerom razvio je sadržaj i metodologiju LGE-ovog treninga, uključujući i trening Poslovni atleta. Koautor je tri knjige, uključujući i bestseler # 1 Art of Deal s Donaldom Trampom (1989), What Really Matters: Searching for Wisdom in America (1996) i Work in Progress s Majklom Ajznerom (1998). Radio je kao reporter za Njujork tajms, bio je pomoćni urednik Njuzvika i pisao za Njujork magazin, kao i za časopise Eskvajr, Veniti fer, Njujorker, Džentlmens kvorterli i Fast kompani, u kom je dve godine imao mesečnu kolumnu pod nazivom Život/Posao.

O svom zajedničkom radu njih dvojica kažu: „Otkako smo odrasli, obojica tragamo.” Džimovi rani radovi bavili su se izvorom kapaciteta – onim što nekim ljudima omogućava da postižu vrhunske rezultate čak i pod izuzetnim pritiskom. Tonijeva strast je odgonetanje prirode mudrosti – šta sačinjava jedan ispunjen, produktivan i kvalitetan život. „Iako smo prijatelji duže od decenije, počeli smo da radimo zajedno pre pet godina da bismo videli da li će spoj naših ideja dati bolje rezultate nego kad radimo odvojeno. Od prvog dana to je bila bogata i uzbudljiva saradnja. Tokom sledeće tri godine počinjali smo skoro svako jutro u 6.30 i po dva sata razgovarali, razvijajući model i proces promene koji koristimo u radu s klijentima i koji je poslužio kao osnova za ovu knjigu. Duboko smo zahvalni našim klijentima, koji su nas podržavali i potrudili se da naš program stigne do njihovih organizacija.” Jedan je svoj rad počeo odozdo nagore, usmeravajući se na učinak i rezultate kao merilo uspeha. Rad drugog je išao odozgo nadole, fokusiran na smisao i svrhu kao najmoćnije izvore usmerenosti i motivacije. „Zajedno smo razvili integralni, multidimenzionalni model visokog učinka i potpunog angažovanja. Vešto upravljanje energijom pokazalo se zajedničkim imeniteljem. Ove ideje se još usavršavaju, što je dobra vest za naše partnerstvo. Ovo je najdragocenije iskustvo u našim profesionalnim životima – izvor zajedničke strasti, beskrajni izazov i velika radost.”

  •