Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Haldeman, Džo

Džo Haldemen (1943) jedan je od najznačajnijih pisaca tzv. vojne naučne fantastike. Rođen je u Oklahoma Sitiju, u američkoj državi Oklahoma, ali je sa roditeljima često menjao mesto boravka, tako da je, između ostalog, živeo u Portoriku, Nju Orleansu, Vašingtonu, na Aljasci. Diplomirao je fiziku i astronomiju na Univerzitetu Merilend 1967. godine. 

Džo Haldeman spisateljsku je karijeru započeo još u vojsci. Pošto je mobilisan 1967. godine, borio se u Vijetnamu kao pripadnik inžinjerije pri Četvrtoj diviziji. Uručeno mu je nekoliko medalja, među kojima je i „Purpurno srce”. Haldeman je prvu priču prodao 1969. i otad je napisao više od dvadeset romana i pet zbirki priča i poezije. Za svoje romane, novele, pesme i priče dobio je brojne prestižne nagrade, među kojima su „Nebjula” i „Hjugo”, Memorijalna nagrada „Džon V. Kembel”, te nagrade „Lokus”, „Rajsling” i „Džejms Tiptri mlađi” i Svetska nagrada za fantastiku. Među njegovim delima ističu se romani Večiti rat, Večiti mir, Camouflage, 1968, saga Worlds i serijal Marsbound. Haldeman je mnogo godina proveo kao vanredni profesor na Katedri za književnost i društvene nauke pri Tehnološkom institutu u Masačusetsu. On i njegova žena Gej žive u Floridi, gde se Haldeman bavi i slikanjem, sviranjem gitare, biciklizmom i osmatranjem neba teleskopom.

Dobitnik je nagrade Damon Knight Memorial Grand Master 2010. godine za životno delo, ali i višestruki dobitnik nagrada Hjugo Nebjula. Napisao je više od 30 romana, zbirki priča, eseja i pesama. Mnogi njegovi romani inspirisani su ratovanjem u Vijetnamu. Već dugo radi kao profesor kreativnog pisanja na MIT-u (Masačusetskom tehnološkom institutu), i smatra se ključnom mentorskom figurom mnogih vrhunskih SF pisaca današnje generacije

MARVANO

Mark van Open (1953), poznatiji kao Marvano, belgijski je stripski crtač. Studirao je arhitekturu pre nego što je počeo da radi kao ilustrator i počeo da crta strip-romane, a verovatno je najpoznatiji po svom radu na stripu Večiti rat, nastalom u saradnji sa Džoom Haldemanom, autorom istoimenog nagrađivanog naučnofantastičnog romana. Marvano i Haldeman su takođe zajedno radili na stripskoj adaptaciji nastavka tog romana, knjige Večiti mir, kao i Haldemanovog romana Buying Time, pod nazivom Dalas Bar. Potom je radio na stripovima smeštenim u istorijska razdoblja, među kojima su Berlin i Grand Prix.


Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak