Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Lorens Doktorou, Edgar

Edgar Lorens Doktorou (1931), američki pisac, rođen je u Njujorku u porodici druge generacije Amerikanaca rusko-jevrejskog porekla. Prvi svoj spisateljski rad Kukac objavio je u srednjoškolskom književnom časopisu Dinamo. Po njegovim rečima to je priča koju opisuje kao sopstvenu etimološku sramotu za čije su ga pisanje inspirisala Kafkina dela. Studirao je filozofiju na Kenjon koledžu u Ohaju, gde je i glumio u studentskom pozorištu. Studirao je i glumu na univerzitetu Kolumbija pre nego što su ga regrutovali u vojsku i poslali u Nemačku.  
Nakon službovanja u vojsci, vraća se u Njujork i zapošljava kao čitač u filmskoj kompaniji, gde je bio primoran da čita toliko vestern-scenarija da ga je to nadahnulo da napiše svoj prvi romanWelcome to Hard Times. Njegova zamisao je bila da napiše parodiju na vestern, ali se roman pretvorio u ozbiljno delo sa tematikom divljeg zapada, te je dobio vrlo dobre kritike. 
S obzirom na to da se još tokom boravka u Nemačkoj oženio koleginicom s fakulteta, Helen Secer, i da je vrlo brzo dobio troje dece, morao je da radi. Zaposlio se kao urednik u Nju ameriken lajbreri-ju, izdavačkoj kući koja je štampala isključivo popularne romane. Devet godina se zadržao na mestu urednika i među piscima sa kojima je u tom periodu radio bili su i Ijan Fleming, Džejms Boldvin, Norman Majler i Vilijem Kenedi. Godine 1969, u potpunosti je odlučio da napusti rad u izdavaštvu da bi se posvetio pisanju, a 1971 mu je objavljen roman The Book of Daniel, koji je The Guardian proglasio “remekdelom” i koji ga je lansirao među najznačajnije američke pisce, sudeći po pisanju New York Times-a. Regtajm je drugi roman koji je napisao i, po mišljenju uredničkog odbora Modern Library-ja, smatra se jednim od 100 najboljih romana 20. veka. 
Napisao je jedanaest romana, priče, jednu dramu i više eseja. Osvojio je više književnih nagrada, među kojima i National Humanities Medal, uspostavljenu u Beloj kući 1998. godine.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak