Autori / Kif Gifen

Kif Gifen


Kit Ijan Gifen rođen je 30. novembra 1952. godine u Kvinsu, Njujork.

Slavan je kako po svojim osobenim scenarijima, tako i po izuzetnom crtačkom umeću. Gifen je najpoznatiji po radu na DC-jevoj Legiji superheroja i Ligi pravde. Među mnogim naslovima na kojima je radio su Zaštitnici (Defenders), koje je tokom sedamdesetih crtao, da bi im se 2005. vratio kao scenarista, Omega Man, Ambush Bug, Logo, Heckler, Trencher, Reign of the Zodiac, Nick Fury’s Howling Commandos, Marvel Romance Redux, Hero Squared, What Were They Thinking? i 52. Kao glavni pisac Anihilacije povezao je konce iz svog prethodnog rada na Tanosu i Draksu Razaraču, kako bi doneo epski duh galaktičkom ratu.

 

Englezi Endi Laning i Den Abnet imaju dugu istoriju saradnje – među tim projektima su i Marvelovi naslovi Force Works i Panišer, DC-jeva Legija superheroja i Majestic, kao i razni projekti vezani za Zvezdane staze. Abnet je napisao i više od deset Warhammer 40.000 romana i razne naslove za Marvel UK, među kojima su Death’s Hand i Knights of Pendragon. Laning je i tušer, a svoj dar je pokazao u Osvetnicima, Fantastičnoj četvorki i X-menima.

 

Mič Brajtvajzer je od 2005. godine crtao u olovci i tušu i slikao više od deset Marvelovih naslova i korica, među kojima su Agent X, Draks Razarač i Ultimativna Fantastična četvorka. Najveći pečat ostavio je knjigama o Kapetanu Americi – Captain America: Patriot i Captain America 615.1.

 

Od ranih dana, u kojima je bio umetnički korektor, pa do knjiga kao što je Malibuov Freex, Skot Kolins se s vremenom proslavio DC-jevim Flešom, tokom duge saradnje sa scenaristom Džefom Džonsom. On često sam tušira svoj rad i njegovi projekti za Marvel uključuju Untold Legends of Captain Marvel, Thing: Freakshow, Hulk / Wolverine: Six Hours, Osvetnike, Marvel Team-Up, Thor: Bloody Oath, Beyond! i Omega Flight.

 

Argentinac Arijel Oliveti debitovao je Marvelovim mini-serijalom Last Avengers Story, a potom je ilustrovao Derdevila i X-mene. Radio je i na DC-jevim naslovima JLA: Paradise Lost, The Kingdom, Space Ghost.

 

Obiman opus Engleza Kevina Keva Vokera obuhvata rad na stripovima, kartama za Magic: The Gathering i ilustracijama za RPG. Za Marvel je radio na stripovima The Eternal i Exiles.

Izdanja - Kif Gifen  Nazad na "Autori"