Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Hek, Don

 

Strip-crtač Don Hek, punim imenom Donald L. Hek (1929–1995), prve radove objavljuje 1952, za malog izdavača – uglavnom stripove na ratne teme, ali i neke naslovnice i vesterne. U septembru 1954. dobija prvi posao za Atlas komiks, prethodnicu Marvela, i to upravo od tadašnjeg urednika Stena Lija. U godinama uoči doba Spajdermena, Fantastične četvorke i ostalih junaka iz tzv. srebrnog doba stripa, Hek je radio za brojne časopise koji su u to vreme bili aktuelni, na primer za Strejndž tejls, Tejls tu astoniš, Džerni intu misteri itd.

Prava slava dolazi stupanjem Ajron Mena na scenu. Prve epizode potpisuju Sten Li i Leri Liber kao scenaristi, dok su Don Hek i Džek Kirbi crtači, s tim što je Kirbi praktično bio zadužen samo za naslovnice, a sam strip je crtao Hek. On je zaslužan i za izgled mnogih likova u tom stripu, uključujući i samog Tonija Starka.

Drugi veliki posao za Marvel bio je rad na Osvetnicima, koje je do 9. broja crtao Kirbi. Hek je uspešno nastavio, prihvativši Marvelov metod rada, tako da mu je tada prvi put dodeljen tušer. Osvetnike je crtao do broja 40, što uključuje i godišnjak iz 1967.

Jedno vreme je crtao i X-mene, a radio je i na Spajdermenu.

Tokom sedamdesetih je više radio za konkurentski DC komiks, ali se devedesetih opet vratio Marvelu. Usput je radio i za nezavisne izdavače stripa.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak