Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Vels, H. Dž.

Herbert Džordž Vels (1866–1946) jedan je od najpoznatijih pisaca naučne fantastike svih vremena. Njegova dela iz ove oblasti poznata su po vizionarskim opisima tehnoloških dostignuća kao i po opisima načina ratovanja koji će postati aktuelni tek u XX veku. Zbog toga su njegova dela obilato korišćena u drugim umetničkim oblastima (kao što su film i radio). Pomenućemo samo neka od njih: VremeplovNevidljivi čovekRat svetovaOblik stvari koje će doći... 
Dramatičan iskorak koji je ovaj autor napravio u odnosu na svoje prethodnike leži u originalnosti njegovih zamisli. Pisci naučne fantastike pre Velsa svoja dela su bazirali na idejama dobijenim na osnovu postojećih naučnih radova i pretpostavkama koje su iz njih mogli da izvedu. Vels hrabro iznosi potpuno nove zamisli, do kojih je došao spekulativno. Dva ključna predmeta njegovog interesovanja, koja se pojavljuju u svim njegovim delima, jesu problem evolucije ljudske vrste i sa njom povezana problematika budućih socijalnih odnosa. 
U knjizi Vremeplov veoma jasno dolaze do izražaja ova dva centralna motiva. Opis mogućnosti vremeplova kao mašine potpuno je razrađen, tako da ostavlja malo prostora kasnijim, pa i savremenim autorima, što je izuzetno dostignuće. Sa druge strane, Velsove pretpostavke vezane za evoluciju ljudske vrste i za društvene odnose u dalekoj budućnosti šokiraju svojom smelošću i donose kvalitativno nove uvide u društvene i socijalne podele koje danas postoje.
Precizno izgrađenom radnjom, jasno izrečenim i promišljenim stavovima, kao i elegantnim stilom pisanja, dela Herberta Džordža Velsa plene sve poštovaoce književnosti.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak