Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Holt, Ijan

Ijan Holt je dugogodišnji proučavalac legende o Drakuli, kao i istorijske pozadine ovoga mita. Godine istraživanja i posvećenosti rezultirale su Drakulom Nemrtvim, zajedničkim projektom s Dejkerom Stokerom.

Holt je scenarista koji je oduvek obožavao horor filmove. Kada je kao desetogodišnjak saznao da Transilvanija zaista postoji i da je Drakula istorijska ličnost, zakleo se da će kad-tad otputovati u tu zemlju i potražiti starog grofa.

Nakon što je u jednom dokumentarcu saznao za knjigu U potrazi za Drakulom profesora Rejmonda Maknelija i Radua Floreskua, odleteo je do bostonskog koledža da upozna ove profesore. Kada im je pokazao beleške za scenario koji je nameravao da napiše na osnovu njihove knjige, profesori su mu prodali prava za jedan dolar i postali njegovi partneri, mentori i veliki prijatelji. Sa njima je počeo da putuje i prisustvuje predavanjima o uticaju romana Brema Stokera na našu kulturu. Na jednom od predavanja dobio je poziv da govori na Prvom svetskom kongresu o Drakuli, održanom u Bukureštu, u Rumuniji, 1995. Bio je to skup proučavalaca Drakule i horor žanra iz svih krajeva sveta. Tom prilikom je posetio Drakulino rodno mesto Sigišoaru i njegov „prazan grob“ kod manastira na ostrvu Snagov. Zahvaljujući prijateljima koje je stekao na kongresu o Drakuli, dobio je poziv da se priključi Transilvanijskom udruženju grofa Drakule – organizaciji naučnika posvećenih proučavanju svega što ima veze sa Drakulom. Preko prijatelja iz tog udruženja upoznao je profesorku Elizabet Miler, vodećeg svetskog stručnjaka za pitanja vampira, Drakule i Brema Stokera. Profesorka Miler ga je tada zamolila da govori na Konvenciji o Drakuli u Los Anđelesu 1997, kada je proslavljena stogodišnjica objavljivanja romanaDrakula. To je bio san svih zaluđenika hororom. Upravo se tu rodila misao za pisanje nastavka Stokerovog Drakule. Potražio je članove porodice, i jedini koji nije odbio da priča sa njim bio je upravo Dejker Stoker. I tako je sve počelo... a završilo se objavljivanjem romana Drakula Nemrtvi.

 

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak