Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Kadra, Jasmina

Jasmina Kadra se smatra jednim od najznačajnijih savremenih pisaca na francuskom jeziku, a svakako predstavlja najpoznatijeg alžirskog romanopisca. Njegove knjige objavljene su u 41 zemlji i prodate u četiri miliona primeraka širom sveta.
Jasmina Kadra (zeleni jasmin na arapskom) zapravo je pseudonim alžirskog pisca Mohameda Muleshula (1955), bivšeg oficira u alžirskoj vojsci, koji je pisao pod imenom i devojačkim prezimenom svoje supruge da bi izbegao vojnu cenzuru. Objavio je veći broj uspešnih romana u Alžiru, a tek je 2001. godine obelodanio svoj identitet, nakon što je napustio vojsku i zajedno sa suprugom emigrirao u Francusku. Anonimnost je bila jedini način da opstane i nesmetano piše tokom alžirskog građanskog rata. Časopis Njuzvik ga je 2004. godine proglasio „jednim od retkih pisaca sposobnih da živopisno i sa razumevanjem oslikaju nasilje u savremenom Alžiru. 

„Zapad predstavlja svet onako kako ga on vidi. Razvija određene teorije koje se uklapaju u njegov sistem, ali to nije uvek realna slika.“
„Kao musliman, predlažem da se latimo novih pogleda na verski fanatizam i ono što ja nazivam religiopatijom. Fanatizam je pretnja za sve nas, a ono što bih ja voleo da postignem svojim romanima jeste da pripomognem u razumevanju njegovih uzroka i pozadine. Možda će tada biti moguće iznaći način da se sile fanatizma zauzdaju.“

Kadra je do sada objavio više romana, a najpoznatiji su mu Kabulske laste (u najužem izboru zaInternacional IMPAC Dublin – jednu od pet najznačajnijih svetskih književnih nagrada, 2006), The Sirens of Baghdad i Atentat (u najužem izboru za Internacional IMPAC Dublin 2008, i dobitnikPrix des libraires 2006, nagrade po izboru 5.000 knjižara u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj i Kanadi).

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak