Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Kuk, Darvin

DARVIN KUK

dobitnik je Ajznerove nagrade i animator. Pošto je nekoliko godina radio na polju grafičkih umetnosti, Kuk je promenio smer svoje karijere i počeo da radi na animiranim serijama među kojima su „Betmen”, „Supermen” i „Ljudi u crnom”.

 Kukov prvi rad za DC bio je Betmen: Ego (BATMAN: EGO). Osim toga, autor je i strip-romana ŽENA-MAČKA: SELININ VELIKI PLEN (CATWOMAN: SELINA'S BIG SCORE), serijala ŽENA-MAČKA sa Edom Brubejkerom, kao i „X-sile” (X-Force) i „Spajdermena” (Spider-man), koje je uradio za „Marvel”. Usledio je ambiciozni ep koji držite u rukama. NOVA GRANICA, plod Kukove posvećenosti i ljubavi, premošćuje jaz između kraja zlatnog doba i početka srebrnog doba stripa. Do danas je ovo delo osvojilo jednu Ajznerovu nagradu, dve Harvijeve, Nagradu Nacionalnog društva stripskih autora (National Cartoonists Society) i kanadsku nagradu „Šuster”.

 Kuk je ilustrovao i (uz pomoć prijateljâ) napisao veoma cenjenu epizodu DC serijala SOLO i osmislio novu verziju stripskog heroja zvanog DUH (THE SPIRIT) za DC. Živi na istočnoj obali Kanade sa svojom ljupkom ženom Maršom.

Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak