Autori / Lorel K. Hamilton

Lorel K. Hamilton


Lorel Hamilton rođena je 19. februara 1963. godine u Hajber Springsu, seocetu u Arkanzasu, koje je u to vreme brojalo svega stotinak stanovnika.

Kad je imala samo trinaest godina, pročitala je knjigu Golubovi iz pakla, koja je presudno uticala na njeno životno opredeljenje.

Romanom Grešna zadovoljstva započeta je serija romana o vampirima Anita Blejk, koja predstavlja uzbudljivu mešavinu misterije, fantastike, horora i romantike, oličenu u liku sad već legendarne Anite Blejk, ubice vampira.

Autorka je i serije Meredith Gentry, koja takođe spada u žanr horora i fantastike. Knjige iz oba serijala su Njujork tajmsovi bestseleri.

Kao svaki pravi umetnik horora, Lorel Hamilton ne beži ni od scena seksa i nasilja. Ona to posmatra ovako: „O dve stvari pišem dobro – to su seks i nasilje. Ali ne neopravdane scene seksa i nasilja... Moje knjige ih sadrže samo tamo gde su važne za zaplet ili gde ocrtavaju karakter nekog lika. Svi u knjizi žude za nekim, osim Anite. Ona je kao ja – ne vidi sebe kao objekat požude.”

Lorel Hamilton danas ima milione obožavalaca, koji nestrpljivo očekuju svaku njenu sledeću knjigu.

Živi u predgrađu Sent Luisa s mužem, ćerkom i četiri psa.

Izdanja - Lorel K. Hamilton


Grešna zadovoljstva

Lorel K. Hamilton

  Nazad na "Autori"