Autori / Luelin Luelin

Luelin Luelin


Ime LueLin odnosi se na grupu scenarista koju čine Andoris, David ŠoveL i Patrik Vong.

Andoris je rođena 1981. u Sentu. Studirala je biologiju i geologiju, a od 2005. predaje geologiju na koledžu, mada usput razvija i strast za književnošću i pisanjem. Kao pasionirana ljubiteljka frankobelgijskih stripova i mangi, prve radove ponudila je izdavaču Delkoru. Godine 2011. izlazi prvi album njenog serijala Les Enfants d’Evernight i od tada se njena scenaristička karijera kreće postojanom uzlaznom putanjom.

David Šovel je rođen u Renu 1969. Kao veliki ljubitelj stripova, otiskuje se u scenarističke vode i pridružuje jednom studiju. Piše kratke priče, kao i strip Black Mary i serijale Rails, Les Enragés i Nuit Noire. U početku je povezivan sa „britanskim novim talasom”, ali s vremenom je proširio polje rada na epske i istorijske stripove, kao i na stripove za omladinu. Od 2004. kreće se i u izdavačkim vodama.

Patrik Vong je plodan stripski autor. Počeo je karijeru pišući scenarija za kratke filmove, a zatim se bavio i fotografijom, istovremeno pohađajući studije sociologije i političkih nauka. Neko vreme je radio kao novinar, a zatim se upustio u pisanje scenarija za strip-roman. Njegov susret sa Karimom Frihom, francuskim stripskim autorom, uticaće na to da se posveti stripskoj karijeri i nedugo potom on potpisuje prvi ugovor za Delkor

Izdanja - Luelin Luelin


Pet zemalja 1

Žerom Lerekile
   NOVO

Pet zemalja 2

Žerom Lerekile

  Nazad na "Autori"