Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Meseldžija, Petar

Петар Меселџија рођен је 1965. године у Новом Саду. Каријеру је започео 1981. стрипом Крампи у Стрипотеци, једном од најпознатијих стрип-часописа у земљи. Уследио је низ кратких стрипова и рад на Тарзану. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, одсек сликарство.

Године 1991. Петар се преселио у Холандију, где је престао да ради на стрипу и посветио се илустрацији и сликарству. Почетком деведесетих сликао је постере и разгледнице, а касније је радио илустрације за књиге широм света. Илустровао је књигу Краљ Артур и витезови округла стола за Grimm Pres с Тајвана; за Scholastic Inc из Сједињених Држава насликао је 11 корица за књиге дечје фантастике. У Србији је сарађивао на књигама Прогнана бића – српска митологија и Српске народне бајке за децу XXI века. Међу његове самосталне књиге, које су објављиване у Србији, Сједињеним Државама и Холандији, убрајају се Легенда о Баш-Челику, збирка скица и цртежа, књига његових стрипова о Тарзану, монографија Уметност Петра Меселџије и Књига о џиновима.

Међу многим Петровим наградама су Плакета златног пера Београда 1994, награда жирија на 59. светској конвенцији научне фантастике 2001. у САД, сребрне награде за 1997. и 2003, као и Златна награда за 2009, коју додељује годишњак Спектрум – најбоља савремена фантастична уметност. Његови оригинални радови могу се наћи у приватним збиркама у Србији, САД, Холандији, Белгији, Немачкој, Италији, Француској, Канади, Хонгконгу и Индонезији.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak