Autori / Pič Momoko

Pič Momoko


Pič Momoko je umetnički pseudonim japanske strip-autorke i ilustratorke. Odrasla je u gradovima Kumagaja i Gjoda, i potiče iz porodice umetnika. Pohađala je školu za dizajn video-igara, ali se tokom školovanja opredelila za ilustraciju. Pseudonim je smislila tokom školovanja, te je odlučila da ne odaje svoje pravo ime tokom karijere.

Radila je kao urednik u izdavaštvu do 2008. godine, kada je prihvatila učešće u grupnoj izložbi ilustratora. Njen prvi profesionalni rad u svetu stripa bio je za magazin sa horor-komičnom tematikom Girls and Corpses 2013. godine. Godine 2015. učestvovala je na konvenciji Komikaze u Los Anđelesu, gde je upoznala Granta Morisona i uredništvo magazina Hevi-metal, nakon čega je sa njima ostvarila profesionalnu saradnju. Za Marvel počinje da crta 2019. godine na inicijativu Edija Granova.

U narednom periodu uradila je izvanredan broj naslovnica i ilustracija za Marvel, i smatra se jednom od najtalentovanijih mladih nada ove izdavačke kuće. Od 2021. godine objavljuje Demonske dane, što smatra početkom samoproklamovanog „momokoverzuma“ sa temom reinterpretacije Marvelovih junaka iz ugla japanskih narodnih bajki. 

Izdanja - Pič Momoko


Dani demona

Pič Momoko

  Nazad na "Autori"