Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Morison, Grant

Grant Morison je škotski strip-scenarista i dramaturg. Smatra se jednim od izvornih pet pisaca koji su započeli „invaziju Britanaca” na američku strip-scenu osamdesetih godina XX veka. Važi za jednog od najoriginalnijih, najinventivnijih i najpopularnijih strip-autora u poslednjih 20 godina. Poznat je po nelinearnom i nadrealnom stilu naracije, okultnim i supkulturnim temama. Slavu je isprva stekao radom na strip-romanu Betmen: Ludnica Arkam, koji predstavlja jednu od najpopularnijih i, po mišljenju mnogih, najboljih priča o tom superheroju.

Morison je poznat kao veliki revizionista, sposoban da osveži zastarele i redundantne likove i serijale. Njegov rad na poznatim serijalima velikih izdavača (Supermen: Među zvezdama, JLA, Doom Patrol, New X-Men i Fantastic Four) doprineo je kontinuiranoj popularnosti tih likova.

Pored rada s mejnstrim izdavačima na poznatim strip-brendovima, Morison je tvorac nekih od najrevolucionarnijih originalnih stripova: Mi 3, The Invisibles, The Filth i Kill Your Boyfriend.

Strip-romani i serijali koje je on pisao prevedeni su na više od 20 jezika.

Tokom rada za DC komiks bio je, počev od 2003. godine, konsultant na osvežavanju mnogih velikih junaka te kuće, ali i nekih manje poznatih, kao i na uspostavljanju novih pravaca u kojima će se razvijati DC univerzum.

Tokom 2008. godine, Morison je pisao scenarije za Konačni smak i Batman, dva najprodavanija serijala DC komiksa te godine.

Pored stripova, Morison je napisao popularnu knjigu Supergods, u kojoj analizira superherojski žanr i njegov značaj za popularnu kulturu. Trenutno piše i producira seriju Happy!, koju po njegovom stripu snima kanal Syfy.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak