Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Mur, Alan

Alan Mur (1953) engleski je pisac, prevashodno poznat po svom scenarističkom radu u svetu stripa. Krajem šezdesetih godina prošlog veka počeo je da objavljuje pesme i eseje u raznim fanzinima, a pokrenuo je i sopstveni fanzin po imenu Embrio. Tokom sedamdesetih je postao karikaturista i njegovi radovi su se pojavljivali u časopisima Saunds i NME pod raznim pseudonimima.

Početkom osamdesetih objavljuje stripove za časopise 2000 AD i Vorior, kao i za Marvel UK. U tom periodu je prve značajnije uspehe postigao oživljavanjem starog serijala Čudotvorac (Miracleman), a počeo je i da radi na legendarnom mini-serijalu V kao Vendeta (V for Vendetta).

Njegov prvi američki angažman bio je rad na serijalu Saga o Stvorenju iz Močvare (Saga of the Swamp Thing), koji je započeo 1983. i koji mu je doneo uvažavanje i kod kritike i kod čitalaca, a strip-romanom Nadzirači (Watchmen), remek-delom iz 1986. koje je redefinisalo stripski medij, stekao je ugled kao jedan od najznačajnijih autora u istoriji stripa. Do kraja osamdesetih, Mur je objavljivao svoje strip-romane, ali pisao je i priče o Betmenu i Supermenu. Krajem osamdesetih je, takođe, započeo slavni serijal Iz pakla (From Hell), a krajem devedesetih stvorio je popularne serijale – Ligu izuzetnih džentlmena (The League of Extraordinary Gentlemen) i Prometeju (Promethea). Mur je i dalje aktivan kao scenarista, a među njegove značajnije radove spada i serijal Neonomicon-Providence. Pored velikog broja stripova, napisao je i dva romana.

U privatnom životu, Mur je okultista i ceremonijalni mag i zastupa anarhistička gledišta.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak