Autori / Greg Raka

Greg Raka


Gregori Greg Raka, američki stripski scenarista i romanopisac, rođen je 29. novembra 1969. godine u San Francisku.

U stripsku industriju ušao je krajem devedesetih i od tada je radio na velikom broju naslova za razne izdavačke kuće. Tokom dvehiljaditih uglavnom je pisao za DC komiks, najviše za veliko trojstvo: Supermena, Betmena i Čudesnu Ženu. Jedan je od tvoraca stripa Gotam central, a uz to je koscenarista Odbrojavanja do Beskrajnog smaka. Napisao je i Projekat OMAK, koji prethodi Beskrajnom smaku. Pored stripova, napisao je i mnogo priznatih kriminalističkih romana.

 

Hesus Saiz je španski crtač stripova, a poznat je po radu za američke izdavače. Prvi njegov angažman za DC komiks bio je rad na naslovu Američka liga pravde: Crno krštenje, a kasnije je crtao i Lovca na Ljude, Projekat OMAK, Odbrojavanje do Beskrajnog smaka, Zatanu, Stvorenje iz Močvare, mini-serijal Korpus Zelenih Fenjera i druge naslove. Sa scenaristom Dž. Majklom Stražinskim radio je na naslovu Hrabri i smeli, a obojica su za svoj rad nominovana za Ajznerovu nagradu.

 

Klif Ričards (1964), crtač stripova, radio je za DC komiks na naslovima Projekat OMAK, Čudesna Žena i Birds of Prey. Takođe je ilustrovao mini-serijal Huntress Year One. Poznat je i po tome što je ilustrovao strip-roman Gordost i predrasude i zombiji.

 

Bob Vajaček, američki scenarista i crtač, rođen je 1953. godine. Prevashodno radi kao tušer. Diplomirao je na Akademiji vizuelnih umetnosti u Njujorku. Za DC komiks radi od sredine sedamdesetih, kad je tuširao pozadine za Supermena. U dosadašnjoj karijeri sarađivao je s mnogim velikim imenima stripske industrije (Džon Romita mlađi, Džon Bern, Džordž Perez, Bil Sjenkjevič, Bari Vindzor-Smit...)

Izdanja - Greg Raka  Nazad na "Autori"