Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Levinson Morus, Ričard

Ričard Levinson-Morus rodio se 1894. godine u Gruđoncu, tada zapadnopruskom gradu, koji je danas deo severne Poljske. Završio je studije medicine i ekonomije i doktorirao na temi iz političkih nauka Socijalizam i populaciona politika. Nakon toga je radio kao novinski urednik iz oblasti politike i lokalne ekonomije. Uporedo sa tim, objavljivao je i knjige iz ekonomsko-političke oblasti. 
Sa dolaskom nacista preselio se u Pariz, a 1940, nakon nemačke okupacije Pariza, pobegao je u Brazil, gde je živeo do 1952. godine. U Brazilu je formirao Institut za istraživanje tržišta i ekonomske novine. Od 1952. ponovo je živeo u Parizu i nastavio je da piše na teme iz ekonomije za brojne novine. 
Umro je 1968. u Madridu, gde je bio na studijskom putovanju. 

Ričard Levinson je bio čovek širokih interesovanja, jedan od autora koji su ravnopravno mogli da prate zbivanja od ekonomije do prirodnih nauka. Iako je mnogo vremena posvećivao novinarstvu, napisao je i više knjiga iz ekonomije, politike, ali i sociologije i medicine, među kojima su najznačajnije: Kako su nastala velika bogatstva (Wie sie gross und reich wurden), Novac u politici (Das Geld in der Politik), Smisao i besmisao berze (Sinn und Unsinn der Börse), Istorija krize (Geschichte der Krise), Velikani svetske ekonomije (Die Grossen der Weltwirtschaft),Svetska istorija seksualnosti (Eine Weltgeschichte der Sexualität). 
Njegove knjige prevedene su na najznačajnije svetske jezike. 

Levinson je čovek koga izuzetno zanima ekonomsko-politička svakodnevica. On je analitičar koji je u stanju da prati i prepoznaje ekonomske trendove svoga doba i spada među istaknute preteče savremenih ekonomskih analitičara. 
Levinsonovi portreti Džona Rokfelera i Henrija Forda u knjizi Kako su nastala velika bogatstvaodišu onom neposrednošću koju može da dočara samo njihov savremenik, neko ko se za njih zanima ne samo putem knjiga već i iz dnevnih novina, ko prati njihove postupke i razmišlja o njima upravo u vreme kada se oni dešavaju. Ali, iznad svega, njegov kvalitet je to što je u stanju da trendove o kojima govori smesti u širi istorijski okvir. Ova retka osobina – da se ekonomija može analizirati na dnevnoj osnovi, ali i da se sopstvena epoha posmatra kao deo većeg istorijskog procesa – daje knjizi vrednost koja je čini aktuelnom čak i danas. Zato svi glavni zaključci i analize imaju snagu i sa sadašnje tačke gledišta.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak