Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Romita stariji, Džon

 

 

Džon Romita, rođen u Bruklinu 1930, do tada je već skoro dvadeset godina bio u svetu stripa, radeći honorarno za razne izdavače, dobrim delom i za Tajmli komiks (kasnije Atlas komiks), iz kojeg se razvio Marvel. Kao i za mnoge druge crtače, ključno je bilo njegovo upoznavanje sa scenaristom i urednikom Stenom Lijem. On mu je poverio sledeći zadatak – rad na Derdevilu, čija prodaja nije mogla da se meri s prodajom udarnih Marvelovihnaslova, ali je znatno porasla po Romitinom pojavljivanju na sceni. Bio je to dobar uvod uSpajdermena, kojeg je Džon Romita preuzeo pošto je prethodni crtač, Stiv Ditko, napustio Marvel. Rad na Spajdermenu svakako predstavlja Romitin magnum opus.

U trenutku kada se latio posla na prijateljskom komšiji, Spajdermenje bio drugi na listama prodaje, ali ubrzo je preuzeo vođstvo i postao najuspešniji Marvelov serijal. Novine koje je uneo Romita (lik Meri Džejn Votson, aktuelne socijalne teme, akcenat na društvenom životu junaka…) samo su doprinele Spajdijevoj popularnosti. Romita je u nizu nacrtao preko 40 epizoda, a kasnije je crtao Spajdermena i za novine.

Od 1973. Romita postaje i umetnički direktor Marvela, što mu daje mogućnost da doprinese razvoju i drugih likova, kao što suVulverinPanišer (Punisher),Tigra

Sin Džona Romite, Džon Romita mlađi, takođe je poznat strip-crtač

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak