Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Kuper, Suzan

Suzan Kuper je rođena 1935. godine u Engleskoj, u mestu Burnhamu, u okrugu Bakingamšir, gde je živela do svoje dvadeset i prve godine. Tada su se njeni roditelji preselili u Aberdovi u Velsu, u selo u kojem su živeli njeni baba i deda. Po završetku srednje škole upisala se na Oksford, gde je diplomirala na katedri za englesku književnost. Po završetku fakulteta, jedno vreme radila je kao reporter Sandej tajmsa u Londonu, gde joj je urednik bio čuveni Jan Fleming. U slobodno vreme pisala je knjige. 
Tokom ovog perioda počela je rad na serijalu Dolazak Tame i napisala svoju prvu knjigu – naučnofantastični roman Mandragora
Godine 1963. preselila se u Sjedinjene Američke Države i udala se za profesora MIT-a. Počinje da se bavi isključivo pisanjem i usredsređuje se na serijal Dolazak Tame
Ovaj serijal predstavlja istovremeno i najveći uspeh Suzan Kuper. Višestruko nagrađivane i izuzetno dobro primljene od strane publike, knjige serijala Dolazak Tame smatraju se delima koja predstavljaju izuzetan doprinos književnosti za decu. Njen opus obuhvata knjige za decu i odrasle, slikovnice, filmska scenarija i pozorišne drame. 
U julu 1996. godine Suzan Kuper se udala za kanadsko-američkog glumca Hjuma Kronina, udovca pokojne Džesike Tendi, sa kojim je svojevremeno pisala zajedničke projekte. Sa njim je bila u braku sve do njegove smrti 2003. godine. 
Suzan Kuper trenutno živi u Maršfildu, u Masačusetsu.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak