Autori / Tesa Graton

Tesa Graton


Tesa Graton (1980) rođena je u Okinavi, u Japanu, gde joj je otac službovao u američkoj mornarici. Tokom detinjstva živela je u više zemalja, uglavnom u Aziji, a mnogo je i putovala.

Oduvek je volela knjige i pozorište, magiju i čudovišta, a otkad pamti, želela je da postane paleontolog ili čarobnjak. Ispostavilo se, međutim, da je bila previše nestrpljiva da traži dinosauruse, ali zato je u stalnoj potrazi za nekim ko će je podučiti magiji. Najčešće zuri u nebo i smišlja priče o magiji.

Na Univerzitetu u Kanzasu diplomirala je rodne studije. Interesuju je i anglosaksonska i nemačka epska poezija, gde ima mnogo krvi, tragedije i nasilja. Za svoju dušu prevela je i sopstvenu verziju Beovulfa.

Veoma je zahvalna roditeljima što je odrasla na bajkama i pričama o događajima iz bolnice u kojoj su joj roditelji radili. Otud nije ni čudo što je opčinjena krvlju i magijom, o kojima i piše u svom prvencu Magija krvi.

Trenutno radi na drugoj knjizi – Čuvar krvi, koja predstavlja nezavisan roman iz istog literarnog univerzuma kom pripada Magija krvi.

Živi u Kanzasu s partnerom, mačkama i psom.

Izdanja - Tesa Graton


Magija krvi

Tesa Graton

  Nazad na "Autori"

  •