Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Tomas, Roj

 

Strip-scenarista i urednik, rođen 1940. godine. Kao i većina autora koji su karijeru započinjali u Americi krajem pedesetih i početkom šezdesetih, radio je i za Marvel i za DC komiks, dva najveća izdavača. Kao mladi profesor engleskog jezika i veliki ljubitelj stripova, radio je kao urednik stripskog fanzina i slao je „fanovska“ pisma koja su se pojavljivala u časopisima, a onda je 1965. počeo da radi za DC komiks (kao urednik Supermenovih izdanja). Taj posao nije potrajao i Tomas se ubrzo našao u rivalskom timu, zahvaljujući, naravno, Marvelovoj legendi Stenu Liju.

Ozbiljniji rad na serijalima za Roja Tomasa počinje u drugoj polovini šezdesetih, kada piše obnovljene X-mene (koji su u to vreme bili maltene pred gašenjem i za koje je 1969. godine dobio nagradu za najboljeg scenaristu) i Osvetnike. Za to vreme sporadično radi i na drugim stripovima, među kojima su Štit i Doktor Strejndž, a veoma je značajno to što 1970. dovodi jednog književnog junaka u strip – Konana Varvarina – započevši time trend mača i magije u tom mediju. Do 1974. godine, kada je napustio poziciju urednika u Marvelu (na kojoj je nasledio Stena Lija), napisao je veliki broj epizoda o tom epskom junaku.

Od 1981. opet radi za DC komiks, gde narednih godina piše za razne junake, ali s vremenom nastavlja i saradnju s Marvelom.

S kolegom Gerijem Konvejom sarađivao je na dva filmska scenarija: za animirani film Vatra i led (1983) i za Konana Uništitelja (1984). 

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak