Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Pinčon, Tomas

Tomas Ragls Pinčon mlađi (1937) je američki pisac i kultni autor savremene američke postmodernističke proze. Rođen je u Glen Kouvu, država Njujork, a odrastao je na Long Ajlandu. Još u srednjoj školi objavljuje prve pripovetke u školskom časopisu i dobija priznanje „učenika generacije“. Dve godine je proveo u ratnoj mornarici pre nego što je diplomirao engleski jezik na Univerzitetu Kornel. Tokom studiranja je pohađao časove Vladimira Nabokova, koji je tada bio predavač na istom univerzitetu. 
Pošto je krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina XX veka objavio nekoliko novela, započeo je rad na romanima, po kojima je danas najpoznatiji: V (1963), Objava broja 49 (1966),Duga gravitacije (1973), Vajnlend (1990), Mejson i Dikson (1997), Protiv dana (2006) i Skrivena mana (2009). 
Sredinom šezdesetih se potpuno povukao iz javnosti i mesto njegovog boravka je već više od četiri decenije nepoznato. Njegove fotografije su retke, a dostupne su samo one iz mladosti, tako da samo krug njegovih najbližih prijatelja i saradnika zna kako on danas izgleda. Zanimljivo je da se pojavio i u dve epizode Simpsonovih, gde je pozajmio glas svom liku, koji je i u crtanom filmu neprepoznatljiv jer nosi kesu na glavi. 
Mnogi, kako čitaoci, tako i kritičari, smatraju da je Pinčon jedan od najboljih savremenih pisaca. Dobitnik je Mekarturove stipendije, kao i Nacionalne književne nagrade, a smatra se i ozbiljnim kandidatom za Nobelovu nagradu za književnost. Pinčona karakterišu duge i složene proze i teme, čudna imena, nezreo humor, ilegalna upotreba droga, paranoja, rasizam, imperijalizam, religija... Njegova beletristička i publicistička dela koriste različite žanrove i pokrivaju širok dijapazon tema, uključujući istoriju, nauku i matematiku.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak