Autori / Tomi Jaud

Tomi Jaud


Tomi Jaud rođen je 16. jula 1970. godine u Švajnfurtu, u Nemačkoj.

On je pisac, scenarista i saradnik u mnogim televizijskim produkcijama. Po završetku srednje škole Jaud je služio obavezni vojni rok u obdaništu. Nakon odsluženog vojnog roka upisao se na studije nemačke književnosti na Univerzitetu u Bambergu.

Tokom studiranja vodio je radijsku emisiju i radio kao honorarac za televizijski serijal Harald Šmit šou.

Kasnije je napustio fakultet i otišao u Keln, gde je radio kao producent za različite televizijske stanice. Bio je kreativni producent komičnog serijala Ledikrešer i glavni pisac popularnog subotnjeg šou-programa Nedeljni šou. On je i pisac serije Ljubavni život.

Do sada je objavio tri knjige: Kompletni idiot, Poslednji beg i Milioner, i sve tri su naišle na izuzetan prijem kod čitalaca.

Prema knjizi Kompletni idiot nedavno je snimljen film u kom glavnu ulogu igra komičar Oliver Počer. U filmu, koji je režirao Tobi Bauman, igraju još i Elena Slavo Gonzales, Oliver Flešer i Anke Engelke, a scenario je napisao lično Tomi.

Sam autor opisuje svoja dela kao „čitljivu televiziju”, dok je poznati nemački časopis Špigl proglasio Jaudove knjige za renesansu gotovo nestalog žanra – nemačkog muškog romana.

Više o ovom autoru možete saznati na veb-sajtu www.tommyjaud.de.

Izdanja - Tomi Jaud  Nazad na "Autori"

  •