Autori / Toni Švarc

Toni Švarc


Toni Švarc rođen je 2. maja 1952. godine.

Predsednik je LGE Performans Sistema. Zajedno s Džimom Loerom razvio je sadržaj i metodologiju LGE-ovog treninga, uključujući i trening Poslovni atleta.

Koautor je tri knjige, uključujući i bestseler # 1 Art of Deal s Donaldom Trampom (1989), What really matters: Searching for Wisdom in America (1996) i Work in Progress s Majklom Ajznerom (1998). Radio je kao reporter za Njujork tajms, bio je pomoćni urednik Njuzvika i pisao je za Njujork magazin, kao i za časopise Eskvajer, Veniti fer, Njujorker, Džentlmens kvorterli i Fast kompani, u kojem je dve godine imao mesečnu kolumnu pod nazivom Život/Posao.

O svom zajedničkom radu njih dvojica kažu: „Otkako smo odrasli, obojica tragamo.” Džimovi rani radovi bavili su se izvorom kapaciteta – onim što nekim ljudima omogućava da postižu vrhunske rezultate čak i pod izuzetnim pritiskom. Tonijeva strast je odgonetanje prirode mudrosti – šta sačinjava jedan ispunjen, produktivan i kvalitetan život. „Iako smo prijatelji duže od decenije, počeli smo da radimo zajedno pre pet godina da bismo videli da li će spoj naših ideja dati bolje rezultate nego kad radimo odvojeno. Od prvog dana to je bila bogata i uzbudljiva saradnja. Tokom sledeće tri godine počinjali smo skoro svako jutro u 6.30 i po dva sata razgovarali, razvijajući model i proces promene koji koristimo u radu s klijentima i koji je poslužio kao osnova za ovu knjigu. Duboko smo zahvalni našim klijentima, koji su nas podržavali i potrudili se da naš program stigne do njihovih organizacija.” Jedan je svoj rad počeo odozdo nagore, usmeravajući se na učinak i rezultate kao merilo uspeha. Rad drugog je išao odozgo nadole, fokusiran na smisao i svrhu kao najmoćnije izvore usmerenosti i motivacije. „Zajedno smo razvili integralni, multidimenzionalni model visokog učinka i potpunog angažovanja. Vešto upravljanje energijom pokazalo se zajedničkim imeniteljem. Ove ideje se još usavršavaju, što je dobra vest za naše partnerstvo. Ovo je najdragocenije iskustvo u našim profesionalnim životima – izvor zajedničke strasti, beskrajni izazov i velika radost.”

Izdanja - Toni Švarc  Nazad na "Autori"

  •