Autori / Viki Ajovin

Viki Ajovin


Viki Ajovin rođena je 13. januara 1954. godine u Los Anđelesu.

Osoba je s krajnje zanimljivom biografijom, što najbolje pokazuju njene duhovite, inteligentne i smele knjige. To što je pravnik po obrazovanju nije joj smetalo da bude Plejbojeva mis meseca. Izgradila je uspešnu karijeru televizijskog producenta. Bila je domaćica popularne radijske emisije u kojoj je razgovarala sa slušaocima. Danas je jedan od direktora Specijalne olimpijade (Olimpijade za osobe ometene u razvoju) za Ameriku.

Ipak, svojim najvećim uspehom smatra majčinstvo. Viki Ajovin je, nakon dugotrajnog lečenja od steriliteta, tek u svojim tridesetim, rodila četvoro dece za samo šest godina, bez blizanačke trudnoće. Iskustva koja je stekla inspirisala su je da napiše knjigu Saveti najbolje prijateljice kroz trudnoću, koja je doživela neverovatan uspeh, prvo u Americi, a zatim i u svetu.

Shvatajući da je ženama potrebno ohrabrenje, pomoć i podrška (ili samo malo dobrog smeha) „najbolje prijateljice” u svakodnevnoj borbi s obavezama, Viki je napisala još nekoliko nastavaka Saveta. Izuzetna prodaja njenih knjiga širom sveta dokazuje da je napravila pravi potez.