Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Blati, Vilijam Piter

Vilijem Piter Blati rođen je u Njujorku kao dete libanskih iseljenika. Otac ga je napustio kad je imao samo šest godina. Tokom godina stalno se selio – čak 26 puta. Budući da je Blatijeva majka bila duboko religiozna osoba, Blati je pohađao isključivo katoličke (jezuitske) škole, a diplomirao je na Džordžtaun univerzitetu u Vašingtonu – takođe jezuitskoj školi. 
Nakon što je magistrirao, otišao je u vojsku i bio stacioniran u Bejrutu. U to vreme je počeo da piše i objavljuje prve članke. Po povratku u zemlju, radio je na Univerzitetu Južna Kalifornija. Začudo, ovaj autor nije započeo svoju karijeru kao pisac horora, nego kao pisac komedija: njegova rana dela uključuju i scenario za film Pucanj u noći, o sada već čuvenom inspektoru Kluzou, kojeg je urnebesno odigrao Piter Selers. 
Vilijem Piter Blati je međunarodnu slavu stekao teološkom horor pričom Isterivač đavola, koja je samo u Americi prodata u trinaest miliona primeraka. Istoimeni film, snimljen prema ovoj knjizi, mnogi smatraju najboljim horor filmom svih vremena, i on je širom sveta izazvao neverovatan porast interesovanja za natprirodne pojave. 
Blati je, uprkos velikom uspehu romana Isterivač đavola, izgradio karijeru kao scenarista, tako da je, osim Oskara za adaptaciju scenarija za film Isterivač đavola, dobitnik brojnih nagrada iz te oblasti: dva Zlatna globusa, tri nagrade Akademije za fantastiku, naučnu fantastiku i horor, nagrade američkog filmskog festivala Plava traka, nagrade Gabrijel (za najbolju epizodu televizijske serije Insight), kao i nagrade za životno delo Stoker. Među nagrađenim delima je i scenario za film Isterivač đavola III, koji je i režirao. 
Poslednje godine života proveo je u Merilandu, gde je i umro 12. januara 2017. godine.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak