Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Vulfman, Marv

MARV VULFMAN

Iako je danas jedan od najproduktivnijih i najuticajnijih spisatelja savremenog stripa, Marv Vulfman je karijeru započeo kao crtač. Shvativši da je mnogo talentovaniji za pisanje priča no za njihovo crtanje, Vulfman se ubrzo proslavio svojim brižljivo ispripovedanim pričama čiji je akcenat bio na razvoju samih likova.
Tokom karijere koja traje preko tri decenije Vulfman je pomogao da se uobliče sage DC-jevih stripova o Zelenom Fenjeru, Crnom Sokolu i prvobitnim Mladim Titanima, kao i Marvelovi stripovi o Fantastičnoj četvorci, Spajdermenu i Novi. Osim što je sa Džordžom Perezom stvorio NOVE MLADE TITANE i kosmički ep SMAK BEZBROJ SVETOVA, Vulfman je bio ključna figura u revampovanju Supermena nakon SMAKA, razvoju serijala OSVETNIK (THE VIGILANTE) i UBITAČNI TERMINATOR (DEATHSTROKE THE TERMINATOR), izniklih iz NOVIH MLADIH TITANA, dok je za Marvel stvorio BLEJDA, a za DC serijale NOĆNI ODRED (NIGHT FORCE) i revampovanu verziju POZOVI „H“ ZA HEROJA (DIAL „H“ FOR HERO).
Povrh brojnih stripova, Vulfman je autor i nekoliko romana, a pisao je i za igrane i animirane serije, uključujući crtać Supermen s kraja osamdesetih godina prošlog veka, kao i crtani Teen Titans za Kartun netvork. U proleće 2005. objavio je književnu adaptaciju SMAKA BEZBROJ SVETOVA.


DŽORDŽ PEREZ

Džordž Perez je počeo da crta s pet godina i otad nije stao. Rođen 9. juna 1954, Perez je započeo svoju stripsku karijeru 1973. kao asistent Riča Baklera. Nakon što se dokazao kao crtač za Marvel komiks, Perez je 1980. prešao u DC, podarivši svoj izuzetno detaljan crtački stil naslovima kao što su AMERIČKA LIGA PRAVDE (JUSTICE LEAGUE OF AMERICA) i VATROLUJNIK (FIRESTORM). Posle zajedničkog stvaranja NOVIH MLADIH TITANA 1980. Perez i scenarista Marv Vulfman ponovo su se udružili 1985. radeći na kultnom mini-serijalu SMAK BEZBROJ SVETOVA. Nakon tog epskog događa koji je izmenio strukturu DC-jevog stripskog univerzuma Perez je u ulozi scenariste i crtača revampovao ČUDESNU ŽENU (WONDER WOMAN), ponovo uspostavivši amazonsku princezu kao jednog od najbitnijih DC-jevih likova, što je dovelo do najbolje prodaje koju je taj serijal ikada video. Nakon toga je ilustrovao kultne priče na Marvelovom serijalu OSVETNICI, Krosdženovom stripu Solus i DC-jevom serijalu HRABRI I SMELI (THE BRAVE AND THE BOLD).

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak