Vi ste ovde: Vesti / Dva nova manga serijala uskoro u Čarobnoj knjizi!

Dva nova manga serijala uskoro u Čarobnoj knjizi!

Dva nova manga serijala uskoro u Čarobnoj knjizi!

Čarobna knjiga je pre pola godine pokrenula ediciju japanskog stripa – mange – i tokom ovog perioda suočili smo se sa izuzetno pozitivnim reakcijama publike. Ediciju Manga započeli smo sa tri popularna i dobro poznata serijala, Tokijski osvetnici Kena Vakuija, Oštrica besmrtnika Hiroakija Samure i Borbeni anđeo Alita Jukita Kišira, a uskoro će im se pridružiti još jedan svetski hit – Čelični alhemičar Hiromu Arakave. Posebno smo ponosni na mesečni ritam naših manga izdanja, što potvrđuju i pohvale čitalaca, i od tog koncepta se neće odstupati. Svake srede u mesecu i dalje će vas dočekivati tankoboni omiljenih serijala, a taj ritam ćemo primenjivati i na naslove koji će se uskoro pridruživati našoj ediciji. 

Tokom ovih meseci primili smo i veliki broj predloga i sugestija o naslovima koji bi potencijalno mogli da se pridruže našoj biblioteci. Dobro smo upoznati sa vašim željama, koje se u velikoj meri poklapaju sa našim, a posebno u tome da Manga biblioteka Čarobne knjige preraste u sveobuhvatnu ediciju koja će u najboljem svetlu prikazati neiscrpnu šarolikost japanskog stripa. Takođe, želimo da uvedemo i kraće serijale, koji će vam omogućiti da ih za kratko vreme kompletirate, a koji su u svakom pogledu podjednako fascinantni, kako kvalitetom, tako i tematikom, kao i oni koje već objavljujemo. Zato smo se odlučili da uskoro objavimo još dva izuzetna naslova – Oblik glasa i Planetes

Oblik glasa je manga serijal od sedam nastavaka mangake Jošitoki Oime, koji je Kodanša objavljivala u periodu od 2013. do 2014. godine. Kada Šoko Nišimija, devojka sa oštećenjem sluha, dođe u novu školu, suočava se sa vršnjačkim nasiljem koje predvodi Šoja Išida. Međutim, životi ovo dvoje mladih zauvek će se promeniti. Reč je o izvanrednoj studiji o odrastanju, vršnjačkom nasilju, životu sa hendikepom i stalnom osećaju krivice. Jošitoki Oima je dobila pohvale publike i kritike zbog načina na koji je prikazala sve ove aspekte života. Oblik glasa je preveden na više svetskih jezika i ekranizovan je u vidu igranog filma. Serijal je u Japanu bio nominovan za prestižne nagrade Osamu Tezuka i Manga Taišo, a američko izdanje je 2016. godine bilo nominovano za Nagradu Ajzner u međunarodnoj kategoriji. 

Planetes je naučnofantastični serijal Makota Jukimure od četiri nastavka. Reč je o priči koja se odigrava u bliskoj budućnosti, a fokus je na posadi broda „Toj boks“, koja vodi brigu o svemirskom otpadu. Svako od njih ima svoj razlog zbog kog se bavi ovim tegobnim poslom – nekome je to jedina šansa da boravi u svemiru, drugi ne mogu da borave nigde drugde. Planetes se smatra modernim klasikom naučnofantastične mange, posebno zbog realističnog i detaljnog opisa tehnologije i boravka u svemiru. Dobitnik je Nagrade Seijun, najprestižnije japanske nagrade za naučnu fantastiku, za najbolji strip 2002. godine.
Nadamo se da ćete ove naslove zavoleti koliko i mi. I hvala vam što pratite ediciju Manga Čarobne knjige!
 

Ostale Vesti