Maskarada


Autor: Biljana Lukić

Žanr: LJUBAVNI ROMANI, DOMAĆA KNJIŽEVNOST, POPULARNA BELETRISTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Cena u knjižarama: 899,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 647,28 RSD
Vaša cena:
719,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 357
Štampa Crno bela

Opis: Maskarada, Biljana Lukić


 

Iskrena, uzbudljiva, lična priča napisana prema istinitim događajima, koja će promeniti vaše viđenje naše bliske prošlosti.

Neobičan sticaj okolnosti dovodi Enu, uspešnu studentkinju arhitekture, u situaciju da započne sopstveni posao i postane poverljiv saradnik Službe državne bezbednosti. Ona stiče uvid u privatni život najznačajnijih političkih ličnosti tadašnjeg doba, kako opozicionih, tako i onih na vlasti, u njihove međusobne odnose, ali i veze s kriminalom.

Kontakt s najmoćnijim i najopasnijim ljudima ugroziće i njenu bezbednost...

Istovremeno, Ena ne odustaje od ljubavi, kojoj se strasno prepušta, ali koje se i plaši,koja joj donosi sigurnost i zaceljuje rane iz detinjstva, ali joj nanosi i udarce.

„Maskarada“ je jedinstvena pripovest o nepokolebljivoj borbi jedne mlade osobe daostvari svoje ideale i sačuva veru u pravdu, ljubav i život dostojan čoveka. Takođe je isvedočanstvo o dobu u kojem su potonule sve moralne vrednosti i o moćnicima koji sutada uticali na naše sudbine, od kojih su mnogi i danas aktivni u javnom životu.

 

"Roman Biljane Lukić ima naraciju filmskog scenarija. U velikoj meri prisutna je melanholija jednog prefinjenog, gradskog senzibiliteta i dopadljive literarnosti. Autorka esencijalizuje egzistenciju misaono, ali ne pretenciozno. Sve je mereno strogom merom. Uzbudljiv roman kroz koji se sve vreme pitate: - Šta će biti dalje?, uz ne malo dramske neočekivanosti i zadovoljstva u čitanju." O "Maskaradi", iz recenzije prof. Ratka Božovića