Ono što ne možemo reći


Autor: Keli Rimer

Žanr: LJUBAVNI ROMANI, ISTORIJSKI ROMANI, SAVREMENA KNJIŽEVNOST

Prevod: Sanja Bošnjak


(0/5; broj glasova: 0)
Cena u knjižarama: 1.299,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 935,28 RSD
Vaša cena:
1.039,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 400
Štampa Crno bela

Opis: Ono što ne možemo reći, Keli Rimer


Godine 1942. Evropa je u jeku Drugog svetskog rata. Nešto podalje od izbegličkih šatora koje zove svojim domom jedna devojka se udaje. Ta odluka će joj u potpunosti promeniti život... Biće to laž koja će ostati skrivena skoro ceo vek.

Alina Đijak je od svoje devete godine znala da će se udati za najboljeg druga Tomaša. Stara petnaest godina i verena, željno iščekuje da se on vrati sa univerziteta u Varšavi i uopšte je ne brinu vesti o nacističkim trupama koje se okupljaju na granici Poljske. Ali malo-pomalo, nižući užasna dela jedno za drugim, Nemci okupiraju zemlju, a porodice u Alininom seocetu počinju da razdiru strah i mržnja. Iznenada, Tomaš nestaje, a užasi rata postaju sve gori.

S vremenom razdvojena od Alinine ratom razorene Poljske, Alis živi na Floridi sa nadarenom ćerkom, autističnim sinom i otuđenim mužem. Kada njena baka Hana pretrpi moždani udar i bude smeštena u bolnicu ponavljajući iznova istu rečenicu, Alis će morati da se uhvati ukoštac sa porodičnim tajnama i teškom prošlošću koje će je odvesti pravo do sudbonosnih događaja koji je vezuju za Alinu i Tomaša.

 

Ono što ne možemo reći je dirljiva priča o tragedijama do kojih dođe kad se istina prećuti i o snazi potrebnoj da se pronađe sopstveni glas i vera u sebe. Keli Rimer nam u najboljoj tradiciji Viktorije Hislop donosi vrhunski roman o istoriji, ljubavi, porodici i istrajavanju.

„Snažna priča o preživljavanju i ljubavi.  Čikamo vas da ne pustite suzu čitajući ovaj roman.“ – New York Journal of Books

„Sjajan i potresan roman koji će vam dotaći srce.“ – Library Journal 

Iz istog žanra


AFTER 8

Ana Tod

Lavirint duhova 1

Karlos Ruis Safon

Boje požara

Pjer Lemetr

I dalje Alis

Lisa Đenova

Ti si ta

Federiko Moća

Ubogi u Lođu

Stiv Sem-Sandberg

Divan zaborav

Džejmi Makgvajer

Skrivena mana

Tomas Pinčon

Til

Danijel Kelman

Jedna ruža sama

Mjurijel Barberi

AFTER 7

Ana Tod

Venecija u ravnici

Vanja Čobanov

V.

Tomas Pinčon